Ανακοίνωση ΔΟΜ για θετικό κρούσμα COVID 19 σε δομή προσωρινής φιλοξενίας στο Πόρτο Χέλι

Ημερομηνία:

Το βράδυ της Κυριακής, (19/04) μια γυναίκα από την Αφρική που διανύει τον 6ο μήνα της κύησης και φιλοξενείται στην προσωρινή δομή φιλοξενίας για αιτούντες άσυλο στο Πόρτο Χέλι, χρειάστηκε νοσηλεία αναφορικά με την εγκυμοσύνη της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο του Ναυπλίου. Σύμφωνα με τα μέτρα που εφαρμόζονται από τις Ελληνικές Αρχές και μέσω σχετικών ιατρικών ελέγχων κι εξετάσεων, η γυναίκα βρέθηκε θετική στον COVID 19. Έως τώρα δεν έχει παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα και ακολουθώντας τις οδηγίες που έχουν δοθεί παραμένει απομονωμένη σε ένα δωμάτιο.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται από τις Ελληνικές Αρχές, το ξενοδοχείο το οποίο φιλοξενεί 470 αιτούντες άσυλο, βρίσκεται σε καραντίνα υπό την επιτήρηση του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Το προσωπικό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) είναι παρόν στην προσωρινή δομή φιλοξενίας, παρέχοντας βοήθεια με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG HOME), μέσω του προγράμματος FILOXENIA.

Οι συντονιστές της δομής, οι μεταφραστές, οι ψυχολόγοι, οι κοινωνικοί λειτουργοί και οι νομικοί σύμβουλοι βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, ώστε να παρέχουν στήριξη σε αυτή τη γεμάτη προκλήσεις συγκυρία και να συμβάλλουν στην τήρηση των Εθνικών οδηγιών για την αντιμετώπιση του COVID 19 από τους αιτούντες άσυλο. Στο προσωπικό του ΔΟΜ έχει διανεμηθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός, όπως μάσκες, γάντια, στολές, ενώ οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου έχουν ήδη απολυμανθεί.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) είναι παρών στο ξενοδοχείο, κάνοντας ιχνηλάτηση και ελέγχους στον πληθυσμό που διαμένει, συμπεριλαμβανομένου και του προσωπικού. Ο ΔΟΜ βρίσκεται σε στενή και διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, έτοιμος να στηρίξει οποιαδήποτε άλλη ενέργεια κριθεί απαραίτητη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Απαντήσεις» για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου...

Η έρευνα της αστυνομίας για τον θάνατο του Βασίλη...

Αυτό το ρήγμα δεν θα μπαζωθεί

Το ρήγμα στην κοινωνία και στον τρόπο που αντιμετωπίζει...

«Απαντήσεις» για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου...

Η έρευνα της αστυνομίας για τον θάνατο του Βασίλη...

Αυτό το ρήγμα δεν θα μπαζωθεί

Το ρήγμα στην κοινωνία και στον τρόπο που αντιμετωπίζει...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λασίθι:Άρθρο Δημάρχου Αγίου Νικολάου Μανώλη Μενεγάκη

Το Όραμά μας για τον Δήμο. Μαζί με τους...

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κλιματικής Αλλαγής της Κρήτης στην Εθνική Εκδήλωση του EU Climate Pact 2025

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κλιματικής Αλλαγής και Βιώσιμης Κινητικότητας της Περιφέρειας...