Αλλάζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Έρχονται ισχυρές βροχές

Ημερομηνία:

Οι ζεστές και ανοιξιάτικες ημέρες δεν θα κρατήσουν για πολύ. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία μεταβολή του καιρού αναμένεται από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής.

Η μεταβολή θα ξεκινήσει από τα δυτικά με τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες (κυρίως στα δυτικά και νότια), φαινόμενα τα οποία το διήμερο Σάββατο και Κυριακή θα επηρεάσουν ολόκληρη τη χώρα.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται οι προγνωστικοί χάρτες βροχόπτωσης από τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 5/4 μέχρι και τις βραδινές ώρες της Κυριακής 7/4.

Όπως φαίνεται, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα, την Κρήτη και προς το βράδυ τις Κυκλάδες, το Σάββατο θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ την Κυριακή πρόσκαιρα θα περιοριστούν στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Επισημαίνεται ότι στις περιοχές που θα επηρεαστούν από τα εντονότερα φαινόμενα (κυρίως το Σάββατο) συμπεριλαμβάνονται τόσο το νησί της Κρήτης, όσο ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Παράλληλα, θα επικρατήσουν πολύ ενισχυμένοι άνεμοι νοτιοανατολικών κυρίως διευθύνσεων, με εντάσεις που θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ, και στο Ιόνιο τα 9 μποφόρ, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια κυρίως τμήματα της χώρας.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται οι μέγιστες εκτιμώμενες εντάσεις ανέμων κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 05/04 και του Σαββάτου 06/04.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος μετά το...

Η σύσκεψη ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα με αφορμή το μπλακ...

Σαντορίνη: Βαθύ το ρήγμα στον τουρισμό –...

Οι αεροπορικές αφίξεις κινούνται ακόμη με έντονους πτωτικούς ρυθμούς...

Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος μετά το...

Η σύσκεψη ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα με αφορμή το μπλακ...

Σαντορίνη: Βαθύ το ρήγμα στον τουρισμό –...

Οι αεροπορικές αφίξεις κινούνται ακόμη με έντονους πτωτικούς ρυθμούς...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος μετά το μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία

Η σύσκεψη ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα με αφορμή το μπλακ...

Ξυπνάτε κουρασμένοι; Κάντε αυτό και ξεκινήστε τη μέρα γεμάτοι ενέργεια

Νέα μελέτη αποκαλύπτει το «κλειδί» για να ξεκινάμε την...

Βούτες: Οι άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπιση του φαινομένου

Τα αποτελέσματα της δεύτερης σύσκεψης της Ομάδας Εργασίας και...

Σαντορίνη: Βαθύ το ρήγμα στον τουρισμό – Το διπλό «χτύπημα»

Οι αεροπορικές αφίξεις κινούνται ακόμη με έντονους πτωτικούς ρυθμούς...