Aκρίβεια: Ένας στους δύο οδηγούς δεν κάνουν εργασίες συντήρησης και επισκευής του αυτοκινήτου τους

Ημερομηνία:

Η ακρίβεια έχει αλλάξει τις καταναλωτικές συνήθειες των πολιτών που, δυστυχώς δηλώνουν ότι ανάμεσα σε όσα αμελούν πλέον να κάνουν είναι σέρβις και σωστή συντήρηση των αυτοκινήτων τους, κάτι βεβαίως άκρως επικίνδυνο τόσο για τους ίδιους τους οδηγούς όσο και για όσους βρεθούν στον ίδιο δρόμο.

Τα ελαστικά που είναι άμεσα συνδεδεμένα με την οδηγική ασφάλεια πρέπει να αλλάζονται κάθε 4 χρόνια ή κάθε 40.000 χιλιόμετρα λέει στην κάμερα του MEGA ο Νίκος Τσουκάλας, επαγγελματίας του κλάδου.

«Το λάστιχο εδώ επάνω έχει δείκτες, βλέπεις τον δείκτη; Όσο κατεβαίνει το πέλμα και φτάσει στον δείκτη σου λέει ότι το λάστιχο έχει τελειώσει πρέπει να το αλλάξεις».

Πολλοί οδηγοί αμελούν την συντήρηση των αυτοκινήτων και δεν προσέχουν καθόλου τα ελαστικά τους όπως λένε οι έμποροι ελαστικών πολλά αυτοκίνητα χρειάζονται παράλληλα ευθυγράμμιση και ζυγοστάθμιση κάτι που ανεβάζει το κόστος.

Κι όμως, ένας στους δύο οδηγούς δεν κάνουν εργασίες συντήρησης και επισκευής του αυτοκινήτου τους. Η ακρίβεια έχει «γονατίσει» τα περισσότερα νοικοκυριά και το σέρβις κοστίζει, παραδέχονται πολλοί οδηγοί.

«Έκανα την προηγούμενη εβδομάδα και χρεώθηκα 700 ευρώ και πόνεσα», είπε οδηγός ΙΧ.

Ο Χρήστος Χατζηράϊ, μηχανικός αυτοκινήτων έρχεται αντιμέτωπος με βλάβες που έπρεπε να έχουν διορθωθεί για αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στον δρόμο.

«Σίγουρα υπάρχουν αυτοκίνητα με μεγάλες φθορές που δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν στον δρόμο γιατί είναι και επικίνδυνο».

Οι επαγγελματίες του κλάδου επισημαίνουν πως κάθε οδηγός πρέπει να είναι υπεύθυνος και να προσέχει το αυτοκίνητο του για την ασφάλεια του ίδιου αλλά και των άλλων οδηγών και πεζών στους δρόμους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η οργανωμένη φροντιστηριακή εκπαίδευση στην σύγχρονη Ελλάδα:...

Η φροντιστηριακή εκπαίδευση αποτελεί ένα διαχρονικό δεδομένο το οποίο...

Αγορά ακινήτων: Ήπιες αυξήσεις στις τιμές κατοικιών...

Για την Ευρωζώνη, η εικόνα που σχηματίζεται είναι μια...

Η οργανωμένη φροντιστηριακή εκπαίδευση στην σύγχρονη Ελλάδα:...

Η φροντιστηριακή εκπαίδευση αποτελεί ένα διαχρονικό δεδομένο το οποίο...

Αγορά ακινήτων: Ήπιες αυξήσεις στις τιμές κατοικιών...

Για την Ευρωζώνη, η εικόνα που σχηματίζεται είναι μια...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Χανίων:Νέα χωροθέτηση λαϊκών αγορών από 01/4/2025 έως και 30/09/2025

Από τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων...

Ηράκλειο:Οι σπουδαστές του 1ου ΔΙΕΚ Ηρακλείου στο Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου

Στο Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ηρακλείου, που βρίσκεται...

Ρέθυμνο:Συγχαρητήρια στον Ερμή Ζωνιανών για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Αθλητικό Όμιλο Επισκοπής

Συγχαρητήρια ανακοίνωση προς Ερμή Ζωνιανών “Ο Αθλητικός Όμιλος Επισκοπής συγχαίρει...

Η οργανωμένη φροντιστηριακή εκπαίδευση στην σύγχρονη Ελλάδα: όψεις των εκπαιδευτικών ανισοτήτων

Η φροντιστηριακή εκπαίδευση αποτελεί ένα διαχρονικό δεδομένο το οποίο...