Αίτημα από την Περιφέρεια Κρήτης ν’ ανοίξει το σφαγείο Μοιρών Σύσκεψη με τοπικούς φορείς και επιστολή Περιφερειάρχη στο ΥΠΑΑΤ

Ημερομηνία:

Το άνοιγμα των Δημοτικών σφαγείων Μοιρών για τα μικρά μηρυκαστικά ζώα που είναι εντός της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου αλλά εκτός των ζωνών προστασίας και επιτήρησης καθώς και το άνοιγμα των μετακινήσεων αιγοπροβάτων προς στους χειμερινούς / θερινούς βοσκότοπους, ζητά η Περιφέρεια Κρήτης με επιστολή που υπογράφει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα.

Προηγήθηκε σήμερα σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής οικονομίας Σταύρου Τζεδάκη, παρουσία του Δημάρχου Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη καθώς και αιρετών του Δήμου και της Περιφέρειας Κρήτης, θεσμικών εκπροσώπων των κτηνοτρόφων και υπηρεσιακών παραγόντων, στην διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που ανακύπτουν από την μη λειτουργία των σφαγείων Μοιρών.

Για το λόγο αυτό και η Περιφέρεια Κρήτης διαμόρφωσε ένα πλαίσιο αιτημάτων, ζητώντας να συνεχίσει να απαγορεύεται η είσοδος ζώντων αιγοπροβάτων προς τη νήσο Κρήτη, αλλά και να ανοίξει το Δημοτικό σφαγείο Μοιρών στην ΠΕ Ηρακλείου και για αιγοπρόβατα – αμνοερίφια από Δευτέρα 26/08/2024 για τις εκτροφές αιγοπροβάτων που βρίσκονται εντός της ΠΕ Ηρακλείου αλλά εκτός των ζωνών προστασίας(3 km) και επιτήρησης (10 km) και να επιτραπεί η μετακίνηση των αντίστοιχων με τις περιοχές αυτές αιγοπροβάτων. Με τήρηση αυστηρών προδιαγραφών στην λειτουργία του σφαγείου και με τήρηση όλων των κανόνων απολύμανσης των μέσων μεταφοράς. Ακόμα, με τήρηση όλων των μέτρων του Καν (ΕΕ) 687/2020 και με όλα τα προβλεπόμενα από την κτηνιατρική νομοθεσία έγγραφα.

Ακόμα ζητά να επιτραπούν οι μετακινήσεις αιγοπροβάτων προς τους χειμερινούς/θερινούς βοσκότοπους εντός της κάθε Περιφερειακής Ενότητας και μεταξύ όμορων ΠΕ σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης (εκτός της εισόδου και εξόδου ζώντων αιγοπροβάτων από τις ζώνες επιτήρησης και προστασίας των 3Km & 10Km)

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Κρήτη τιμά τον Άγιο Γεώργιο σε...

Θρύλοι αναφέρουν πως πάλεψε με το δράκο στον Ψηλορείτη,...

Χανιά: Περιπέτεια για άνδρα – Έπεσε στο...

Ο 60χρονος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Tουρίστας 60 ηλικίας περίπου...

Η Κρήτη τιμά τον Άγιο Γεώργιο σε...

Θρύλοι αναφέρουν πως πάλεψε με το δράκο στον Ψηλορείτη,...

Χανιά: Περιπέτεια για άνδρα – Έπεσε στο...

Ο 60χρονος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Tουρίστας 60 ηλικίας περίπου...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τραγωδία στον Όλυμπο: Νεκρή 50χρονη τουρίστρια μετά από πτώση σε χαράδρα

Ολοκληρώθηκε η πολύωρη επιχείρηση ανάσυρσης της άτυχης γυναίκας από...

Μνήμη: Ποιοι τη χάνουν ταχύτερα και οδηγούνται στην άνοια

Τα αποτελέσματα της ελληνικής μελέτης HELIAD για τα νευροεκφυλιστικά...

Ημέρα της Γης: Τι κάνει η Ελλάδα για ένα πιο βιώσιμο μέλλον

«Υπάρχει μόνο ένας πλανήτης». Το μήνυμα πως «υπάρχει μόνο ένας...

ΣτΕ: Παράνομο το τέλος επιτηδεύματος στα Airbnb

Λόγω της σπουδαιότητας το όλο θέμα, παραπέμφθηκε προς οριστική...