Άδωνις Γεωργιάδης: Τι λέει για το περιστατικό με τον καρκινοπαθή στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Ο 72χρονος είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον πνεύμονα, με τους γιατρούς να του γράφουν ένα φάρμακο το οποίο δεν υπήρχε στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με καταγγελίες συγγενών του. Μετά από έναν αγώνα δρόμου, το φάρμακο βρέθηκε τελικά και η χημειοθεραπεία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί, Τρίτη, ωστόσο την περασμένη Κυριακή ο ηλικιωμένος, μην αντέχοντας τους πόνους, έδωσε τέλος στη ζωή του.

Με παρέμβασή του στο MEGA, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 72χορνου, σημείωσε:

«Επειδή ακούστηκε ότι την ευθύνη την έχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας λόγω της ελλείψεως της ετοποσίδης, αυτό δεν είναι απολύτως ακριβές. Η ετοποσίδη είναι ένα φάρμακο φθηνό, των 11 ευρώ, υπήρχε σε έλλειψη για μερικές ημέρες. Είχαμε παρέμβει άμεσα από το υπουργείο και είχαμε εξασφαλίσει μέσω του ΙΦΕΤ παραγγελία άμεσα. Τώρα γίνεται κανονική εισαγωγή, έχει αποκατασταθεί πλήρως η έλλειψη».

Όπως λέει ο κ. Γεωργιάδης:

«Είχαμε κλείσει στον ασθενή, σύμφωνα με το ηλεκτρονικό μας σύστημα, ραντεβού για να λάβει τη θεραπεία του στις 4/3. Εκείνος δεν προσήλθε και είχε ειδοποιηθεί και ηλεκτρονικά. Του κλείσαμε νέο ραντεβού για σήμερα όπου τελικά δεν προσήλθε».

«Το PET SCAN είναι μια πολύ βαριά εξέταση, δεν υπάρχει σύστημα Υγείας που να έχει πληθώρα PET SCAN, αυτό δεν είναι τόσο πολύ εύκολο να γίνει. Κάποια μικρή αναμονή πάντα υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τον υπουργό:

«Το φάρμακο θα το έπαιρνε ο ασθενής. Αν δεν το βρήκε μία φορά, βρέθηκε φάρμακο, κλείστηκε ραντεβού και δεν ήρθε. Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει έλλειψη φαρμάκου, έχουμε κάνει εισαγωγή, έχουμε διορθώσει το πρόβλημα που υπήρχε με την τιμή του».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Συλλήψεις ατόμων με νατκωτικά και όπλα

Σύλληψη δύο (2) ατόμων για παραβάσεις της νομοθεσίας...

UNESCO: Τέσσερις περιοχές της Ελλάδας επικίνδυνες για...

Το κύμα μπορεί να φτάσει έως και στα 10...

Ηράκλειο:Συλλήψεις ατόμων με νατκωτικά και όπλα

Σύλληψη δύο (2) ατόμων για παραβάσεις της νομοθεσίας...

UNESCO: Τέσσερις περιοχές της Ελλάδας επικίνδυνες για...

Το κύμα μπορεί να φτάσει έως και στα 10...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μητσοτάκης: Tο ενδιαφέρον της Chevron για έρευνες νοτίως της Κρήτης αναγνωρίζει στην πράξη την ελληνική ΑΟΖ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπηση αναφέρεται επίσης στην...

Ηράκλειο:Συλλήψεις ατόμων με νατκωτικά και όπλα

Σύλληψη δύο (2) ατόμων για παραβάσεις της νομοθεσίας...