Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών Πανεπιστημίου Κρήτης: Ενημερώσεις μαθητών Λυκείου 2024-2025

Ημερομηνία:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ 2024-2025
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο πλαίσιο δράσεων ενημέρωσης μαθητών Β’ και Γ’ Λυκείου σχετικά με θέματα σπουδών, έρευνας και επαγγελματικών προοπτικών στην περιοχή της Επιστήμης και της Μηχανικής των Υπολογιστών, υποδέχτηκε μαθητές και καθηγητές από σχολεία της Κρήτης στο κτίριο του Τμήματος, στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών, από τη Δευτέρα 03-02-2025 έως και την Παρασκευή 07-02-2025.

Στις επισκέψεις αυτές συμμετείχαν συνολικά περίπου 1100 μαθητές και καθηγητές της Β’ και Γ’ Λυκείου από 27 σχολεία της Κρήτης. Το πρόγραμμα όλων των ημερών περιλάμβανε παρουσίαση του τμήματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος, Καθηγητή Κώστα Μαγκούτη, και επιδείξεις τεχνολογικών επιτευγμάτων από προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές και προσωπικό του Τμήματος. Η περιήγηση των μαθητών στους χώρους επιδείξεων έγινε συνοδεία εθελοντών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος.

Επιπλέον, το Τμήμα διοργάνωσε δύο διαδικτυακές παρουσιάσεις ενημέρωσης μαθητών Λυκείου, που πραγματοποιήθηκαν στις 12 και 17 Φεβρουαρίου 2025 και προσέλκυσαν το ενδιαφέρον περίπου 500 συμμετεχόντων από 21 σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και της Γερμανίας.

Υλικό από τις επισκέψεις και τις διαδικτυακές παρουσιάσεις έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος: https://www.csd.uoc.gr/CSD/index.jsp?custom=hmerida2025

Η μεγάλη συμμετοχή μαθητών στις παραπάνω εκδηλώσεις καθώς και το ενδιαφέρον που επέδειξαν για την περιοχή της Επιστήμης και Μηχανικής των Υπολογιστών, αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για το Τμήμα και καταδεικνύει τη σημασία τέτοιων δράσεων.

Το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους μαθητές που συμμετείχαν, τους υπεύθυνους Εκπαιδευτικούς, τις Διευθύνσεις των Σχολείων καθώς και τις Διευθύνσεις Β/μιας Εκπαίδευσης. Επίσης, ευχαριστεί θερμά τους καθηγητές, τους εθελοντές φοιτητές και το προσωπικό του Τμήματος καθώς και το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης, για την πολύτιμη συμβολή τους στην επιτυχημένη διοργάνωση αυτών των δράσεων.

Για ενημερωτικό υλικό σχετικό με το Τμήμα μπορείτε να ανατρέξετε στους ακόλουθους συνδέσμους:
Web: http://www.csd.uoc.gr
Twitter: https://twitter.com/UOC_CSD_News
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC7uE3QiMTQjkrpByB_Gnt6Q
LinkedIn: https://www.linkedin.com/groups/13502167
Facebook: https://www.facebook.com/CSDadmin

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος: Μέσα σε λίγες ώρες πέθαναν...

Τις εξοδίους ακολουθίες θα τελέσει ο προκαθήμενος της Εκκλησίας...

Εγκλημα στο Μπαλί: Ομόφωνα ένοχος ο 50χρονος...

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε ο 50χρονος κτηνοτρόφος για ανθρωποκτονία με...

Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος: Μέσα σε λίγες ώρες πέθαναν...

Τις εξοδίους ακολουθίες θα τελέσει ο προκαθήμενος της Εκκλησίας...

Εγκλημα στο Μπαλί: Ομόφωνα ένοχος ο 50χρονος...

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε ο 50χρονος κτηνοτρόφος για ανθρωποκτονία με...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος: Μέσα σε λίγες ώρες πέθαναν δύο αδερφές του

Τις εξοδίους ακολουθίες θα τελέσει ο προκαθήμενος της Εκκλησίας...

Εγκλημα στο Μπαλί: Ομόφωνα ένοχος ο 50χρονος δράστης του φονικού

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε ο 50χρονος κτηνοτρόφος για ανθρωποκτονία με...

Ηράκλειο: Κίνηση στην αγορά με σύμμαχο τον καλό καιρό

Αυξημένη ήταν το πρωί η κίνηση στους εμπορικούς δρόμους...