Έκθεση Κρητικού Κρασιού ΟιΝοτικά 1 με 3 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης

Ημερομηνία:

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου
«Κρήτη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026».

Οι οινοποιοί της Κρήτης ετοιμάζονται για 17η ΧΡΟΝΙΑ να υποδεχτούν τους φίλους του Κρητικού Αμπελώνα στην Έκθεση «ΟιΝοτικά», που θα πραγματοποιηθεί 1, 2 και 3 Φεβρουαρίου 2025, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Δ.Ε.Κ.Κ.) στις Γούρνες Ηρακλείου, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Κρήτη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026».

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
Σάββατο 1 Φεβρουαρίου: [17:00-21:00] Για οινόφιλους και επαγγελματίες
Κυριακή 2 Φεβρουαρίου: [11:00-20:00] Για οινόφιλους και επαγγελματίες
Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου: [12:00-18:00] Για επαγγελματίες

Τι παράλληλες εκδηλώσεις θα δούμε φέτος στα ΟιΝοτικά – https://www.more.com/gr-el/tickets/happenings/festival/oinotikaher25/

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2025
Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλείου θα ετοιμάσουν και θα προσφέρουν κρύες παρασκευές που θα συνδυάζονται με Κρητικές ποικιλίες!

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2025
13:00 – 15:00 | Σεμινάριο: Τα μυστικά της γευσιγνωσίας κρασιού.
Γνωρίστε τα μυστικά της γευσιγνωσίας του κρασιού με τον οινοχόο Μιχάλη Αλεξανδρή. Ανακαλύψτε μαζί τις ποικιλίες του Κρητικού Αμπελώνα που μπορείτε να δοκιμάσετε στην Έκθεση Κρητικού Κρασιού ΟιΝοτικά αλλά και τα στυλ κρασιών που διαθέτουν τα οινοποιεία της Κρήτης.
Οι συμμετέχοντας θα γνωρίσουν τις βασικές αρχές γευσιγνωσίας κρασιού, μαθαίνοντας παράλληλα για το κρητικό κρασί.
Απευθύνεται:
– Σε όσους θέλουν να μάθουν να δοκιμάζουν κρασί
– Σε επαγγελματίες της εστίασης που θέλουν να γνωρίσουν την γευσιγνωσία κρασιού
– Σε όποιον αγαπάει το κρασί!
17:00 – 19:00 | Σεμινάριο: Βασικές αρχές service του κρασιού.

Ο οινοχόος Μιχάλης Αλεξανδρής, μοιράζεται μαζί μας τις βασικές αρχές του service αλλά και μας συστήνει τις ποικιλίες και τα στυλ κρασιών που υπάρχουν στον Κρητικό Αμπελώνα. Πώς είναι το σωστό σέρβις σε ένα εστιατόριο και πώς μπορούμε να σερβίρουμε κρασί στον πελάτη που να είναι κοντά στις γευστικές του προτιμήσεις? Αυτά και πολλά άλλα βασικά ερωτήματα θα απαντηθούν σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο!
Απευθύνεται:
– Σε επαγγελματίες του service που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και σε όποιον αγαπάει το κρασί!

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025

19:00 – 21:00 | «Το Κρητικό Κρασί στο Εστιατόριο, το Παρόν και το Μέλλον»
Συζήτηση με Οινοχόους της Κρήτης σε πρακτικά θέματα, ιδέες, προβληματισμοί και λύσεις.
Το panel και την συζήτηση θα συντονίζει η οινοχόος Υρώ Κολιακουδάκη Dip.WSET.

Στο panel συμμετέχουν οι οινοχόοι με αλφαβητική σειρά:
Αλεξανδρής Μιχάλης – εστιατόριο Κουζεινέρι, Διομανταράκη Στέλλα – εστιατόριο Sterja, Μπαδογιάννης Γιώργος – εστιατόριο Alibertos, Μπεμπελάκης Χαράλαμπος – Elounda Beach Hotel και Παπαδομανωλάκης Γιάννης – Eleven restaurant.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες της Κρητικής εστίασης και τους οινοπαραγωγούς.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο : Σύλληψη ατόμου με όπλα ξιφολόγχη...

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις Νομοθεσίας περί όπλων στο...

Ρέθυμνο:Σύσκεψη για το Κουρταλιώτικο Φαράγγι

Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης για...

Ηράκλειο : Σύλληψη ατόμου με όπλα ξιφολόγχη...

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις Νομοθεσίας περί όπλων στο...

Ρέθυμνο:Σύσκεψη για το Κουρταλιώτικο Φαράγγι

Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης για...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
ΚΟΥΡΑΤΟΡΑΣ – ΒΙΟΖΩΕΛ – 300Χ250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related