Χανιά:Συνάντηση Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη με γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για τη λειψυδρία

Με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη συναντήθηκε σήμερα ο βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης. Κατά τη συνάντησή τους το θέμα που κυριάρχησε ήταν αυτό της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της λειψυδρίας σε περιοχές της Κρήτης και ειδικότερα των Χανίων.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε ότι το πρόβλημα γίνεται οξύτερο κάθε χρονιά, με τα υδρολογικά δεδομένα να καταγράφονται από τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς ως διαρκώς επιδεινούμενα. Επιπλέον, όπως σημείωσε με έμφαση, η λειψυδρία συνιστά απειλή για όλους τους κλάδους της τοπικής οικονομίας, από την πρωτογενή παραγωγή έως τον τουριστικό κλάδο, πέραν φυσικά της συνολικής ανασφάλειας που δημιουργεί στους κατοίκους των περιοχών που πλήττει. Ο βουλευτής Χανίων έφερε το παράδειγμα των δήμων Κισάμου και Πλατανιά, οι οποίοι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά τη φετινή θερινή περίοδο και υπογράμμισε την αναγκαιότητα άμεσης προόδου των έργων που αφορούν τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Από την πλευρά του ο κ. Κουτουλάκης τόνισε ότι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχεδιάζει στοχευμένες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας. Την ίδια στιγμή, συμπλήρωσε ο κ. Κουτουλάκης, το Υπουργείο Ναυτιλίας βρίσκεται σε συντονισμό με συναρμόδια υπουργεία για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη πολιτική διαχείρισης υδάτων σε όλη τη νησιωτική χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης και φυσικά των Χανίων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.