Πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία του Επιμελητηρίου Χανίων

Στις 18, 19 και 20 Νοεμβρίου 2024 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου μας.

Τα νομικά πρόσωπα έχουν δικαίωμα ψήφου εφόσον έχουν καταβάλλει τα τέλη τήρησης ΓΕΜΗ για τα έτη 2019 έως και 2023, το αργότερο μέχρι και 9 Οκτωβρίου 2024.

Στις εκλογές ο αριθμός των ψήφων της επιχείρησης σας είναι ανάλογος με την νομική της μορφή.
Συγκεκριμένα :

α. Κάθε φυσικό πρόσωπο διαθέτει μία ψήφο.
β. Κάθε προσωπική εταιρεία διαθέτει δύο ψήφους. Το δικαίωμα ψήφου ασκείται ως εξής:
αα. για τις ομόρρυθμες εταιρείες, από δύο ομόρρυθμους εταίρους της, που υποδεικνύονται από τον νόμιμο εκπρόσωπο αυτών,
ββ. για τις ετερόρρυθμες εταιρείες, είτε από δύο ομόρρυθμους εταίρους είτε από τον ομόρρυθμο και έναν ετερόρρυθμο εταίρο, που υποδεικνύονται από τον νόμιμο εκπρόσωπο αυτών.

γ. Κάθε Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης διαθέτει δύο ψήφους. Το δικαίωμα ψήφου ασκείται είτε από δύο διαχειριστές είτε από έναν διαχειριστή και έναν εταίρο, οι οποίοι υποδεικνύονται από την εταιρεία.
δ. Κάθε μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης διαθέτει μία ψήφο. Το δικαίωμα ψήφου ασκείται από τον διαχειριστή της.

ε. Κάθε Ανώνυμη Εταιρεία διαθέτει τρεις ψήφους. Το δικαίωμα ψήφου ασκείται από τρεις εκπροσώπους, οι οποίοι πρέπει να είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ή ανώτατα διοικητικά στελέχη και υποδεικνύονται από το Διοικητικό Συμβούλιο.
στ. Κάθε μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία διαθέτει μία ψήφο. Το δικαίωμα ψήφου ασκείται από τον διαχειριστή της.

ζ. Οι υπόλοιπες Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες διαθέτουν δύο ψήφους. Το δικαίωμα ψήφου ασκείται είτε από δύο διαχειριστές είτε από έναν διαχειριστή και έναν εταίρο που υποδεικνύονται από την εταιρεία.

η. Κάθε υποκατάστημα ημεδαπής επιχείρησης διαθέτει μία ψήφο ανά Επιμελητήριο. Σε περίπτωση που περισσότερα του ενός υποκαταστήματα ημεδαπής επιχείρησης είναι εγγεγραμμένα στο ίδιο Επιμελητήριο, δικαίωμα ψήφου έχει μόνο ένα υποκατάστημα, που υποδεικνύεται από τη διοίκηση της έδρας. Το δικαίωμα ψήφου ασκείται από τον διευθυντή του υποκαταστήματος ή τον αναπληρωτή αυτού.

θ. Κάθε αλλοδαπή ανώνυμη εταιρεία και εταιρεία περιορισμένης ευθύνης διαθέτει μία ψήφο, υπό τον όρο της αμοιβαιότητας. Το δικαίωμα ψήφου ασκείται από τον νόμιμο εκπρόσωπο.

ι. Κάθε συνεταιρισμός διαθέτει δύο ψήφους. Το δικαίωμα ψήφου ασκείται από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα ή τους αναπληρωτές τους, οι οποίοι πρέπει να είναι μέλη του Δ.Σ.

Επισημαίνεται ότι κανένας ψηφοφόρος δεν δύναται να έχει περισσότερες από μία ψήφο οποιαδήποτε ιδιότητα κι αν έχει.
Το εκλογικό δικαίωμα ασκείται αυτοπροσώπως από τους εκπροσώπους σας με μυστική δια ψηφοδελτίων ψηφοφορία, με την προϋπόθεση ότι η επιχείρησή σας έχει καταθέσει εξουσιοδότηση υπογεγραμμένη ανάλογα από τον διαχειριστή, τον Πρόεδρο ή τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, όπως ορίζεται ανωτέρω, συνοδευόμενη, προκειμένου για Α.Ε., από πρωτότυπο πρακτικό του Διοικητικού τους Συμβουλίου.

Οι εξουσιοδοτήσεις θα πρέπει να κατατεθούν το αργότερο μέχρι 11 Νοεμβρίου 2024 και ώρα 14:30 στο πρωτόκολλο της εκλογικής επιτροπής στα Γραφεία του Επιμελητηρίου Χανίων (Ελ. Βενιζέλου 4 – Χανιά)
Τα έντυπα εξουσιοδότησης εκπροσώπων εταιρειών βρίσκονται διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου μας www.chania-cci.gr .

Τα σχόλια είναι κλειστά.