Σύσκεψη ΥπΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη με το Δ.Σ της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Αλιέων Γρι- Γρι

Ημερομηνία:

• Αυγενάκης: Για εμάς οι αλιείς είναι αναπόσπαστο τμήμα του πρωτογενούς τομέα

Σύσκεψη με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Αλιέων Γρι- Γρι είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον κλάδο.
Ο υπουργός επανέλαβε την απόφασή του για επαναφορά του Μητρώου Αλιέων. Όπως είπε: «Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τους επαγγελματίες αλιείς», και ανακοίνωσε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα τεθεί και το πλαίσιο για την άσκηση ερασιτεχνικής αλιείας.
Τόνισε επίσης, ότι γίνεται δεκτό το αίτημά τους να συμπεριληφθεί και η αλιεία στο νέο Κανονισμό του ΕΛΓΑ. «Για εμάς οι αλιείς είναι αναπόσπαστο τμήμα του πρωτογενούς τομέα», είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2024 θα διοργανωθεί το πρώτο Συνέδριο για την αλιεία στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται όλες οι πτυχές του κλάδου.
Τέλος, ο ΥπΑΑΤ ενημέρωσε τους αλιείς για τη σημαντική επιτυχία της χώρας μας που αφορά στη δημιουργία Κέντρου Αναφοράς της ΕΕ –ένα από τα μόλις 4 της ΕΕ-για την ευζωία των υδρόβιων ζώων, με έδρα την Κρήτη που θα λειτουργεί με τη μορφή της κοινοπραξίας, υπό το Πανεπιστήμιο Κρήτης, με την συμμετοχή επιπλέον του Κέντρου Βιολογίας της Ακαδημίας Επιστημών της Τσεχίας και του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης και θα είναι το πρώτο εξειδικευμένο για θέματα υδρόβιων ζώων. Τα εγκαίνια του Κέντρου θα γίνουν τον Ιανουάριο. Μέσα από τη λειτουργία του θα εντοπίζονται τα προβλήματα, οι ιδιαιτερότητες και οι εξελίξεις στο χώρο της αλιείας και θα αποτελέσει ένα μόνιμο εργαλείο ενίσχυσης του κλάδου στη χώρα μας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Ελλάδα με Προεδρικό Διάταγμα ανακηρύσσει ΑΟΖ...

Το Προεδρικό Διάταγμα λαμβάνει υπόψη τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων...

Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα...

Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας - Οι συστάσεις του ΕΦΕΤ Υποχρεωτική...

Η Ελλάδα με Προεδρικό Διάταγμα ανακηρύσσει ΑΟΖ...

Το Προεδρικό Διάταγμα λαμβάνει υπόψη τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων...

Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα...

Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας - Οι συστάσεις του ΕΦΕΤ Υποχρεωτική...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πρώτη τέλεση της Ακολουθίας του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή,...

Το μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού

Το μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού για την...

Στο Παζάρι των Βουκωλιών η Ντόρα Μπακογιάννη

Και φέτος Μεγάλη Παρασκευή βρεθήκαμε στην παραδοσιακή μας συνάντηση στο...

Ρέθυμνο:Άρθρο ανώνυμου πολίτη για την Αγιά Γαλήνη

Ως πότε πια Ως πότε πια θα σιωπούμε, ως πότε...