Κορωνοϊός: Στα 43.914 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

Ημερομηνία:

118 θάνατοι και 93 οι διασωληνωμένοι
Στα 43.914 είναι τα κρούσματα του κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τρίτης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού 118 άνθρωποι έχασαν τη ζωής τους την τελευταία εβδομάδα από τις επιπλοκές της Covid-19 ενώ διασωληνωμένοι βρίσκονται 93 ασθενείς.
Ειδικότερα στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ επισημαίνονται τα εξής:

“Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από τον νέο κορωνοϊό (COVID-19). Τα δεδομένα αφορούν την εβδομάδα αναφοράς ISO 47/2022 (21 Νοεμβρίου 2022 – 27 Νοεμβρίου 2022).

Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 43.914 κρούσματα COVID-19 (4.209 ανά εκατoμμύριο πληθυσμού: -19% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 28% των λοιμώξεων. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 5.404.690 εκ των οποίων 52.2% γυναίκες.

To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.86 (95% ΔΕ: 0.73 – 0.91).

Το σύνολο των εισαγωγών, στα νοσοκομεία της επικράτειας, την εβδομάδα αναφοράς ήταν 1.283 ασθενείς (7μερος μ.ό.: 183, -6% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ το σύνολο των εξιτηρίων ανέρχεται σε 1.250 ασθενείς (7μερος μ.ο.: 179, 9% εβδομαδιαία μεταβολή).3 Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μέχρι τέλος της εβδομάδας αναφοράς είναι 93 (71.0% άνδρες) με διάμεση ηλικία 74 έτη και το 89.2% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τραγικός θάνατος για 47χρονη ναυτικό μέσα στο...

Το τραγικό συμβάν στο λιμάνι της Πάτρας έγινε λίγο...

Ενίσχυση της αντιπυρικής θωράκισης της χώρας ενόψει...

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής...

Τραγικός θάνατος για 47χρονη ναυτικό μέσα στο...

Το τραγικό συμβάν στο λιμάνι της Πάτρας έγινε λίγο...

Ενίσχυση της αντιπυρικής θωράκισης της χώρας ενόψει...

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τραγική υποστελέχωση στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου Το ΤΕΠ του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, πάνω...

Το 8ο Posidonia Sea Tourism Forum τον Μάιο του 2025 στο Ηράκλειο Κρήτης

Το Ηράκλειο θα φιλοξενήσει τον Μάιο του 2025 το...

Ηράκλειο:Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής στις Άνω Ασίτες την Κυριακή 27 Απριλίου 2025

Νέο σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής θα πραγματοποιηθεί την...