Τελετή αναγόρευσης του Καθηγητή Roman Słowiński σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου
Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, απονέμει τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος, στον Καθηγητή Roman Słowiński ως έμπρακτη αναγνώριση από την πανεπιστημιακή κοινότητα του Ιδρύματος της συνεισφοράς του στα Χρηματοοικονομικά και ιδιαίτερα στον τομέα θεωρίας των Προσεγγιστικών Συνόλων για τη Λήψη Επιχειρηματικών Αποφάσεων.
Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί, τη Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022, στις 12.00 μ.μ., στο Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων της Σχολής Επιστημών Υγείας στην πανεπιστημιούπολη στο Ηράκλειο.
Ο τιμώμενος σε Επίτιμο Διδάκτορα, Καθηγητής Roman Słowiński, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα δώσει ομιλία με θέμα: “Preference Learning by Robust Ordinal Regression for Multiple Criteria Decision Aiding”.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του ιδρύματος στο youtube:
https://www.youtube.com/c/elmepa
Ο Καθηγητής Roman Słowiński γεννήθηκε στο Poznań της Πολωνίας το 1952 και σπούδασε στο Poznań University of Technology, από όπου το 1977 αποφοίτησε με διδακτορικό τίτλο σπουδών (PhD). Το 1981, το ίδιο Πανεπιστήμιο του απένειμε τον τίτλο Higher Doctorate Degree (D.Sc.) ενώ από το 2003 κατέχει τη θέση του Καθηγητή.
Είναι ιδρυτής του Εργαστηρίου “Intelligent Decision Support Systems” του Poznań University of Technology και από το 1999 ο αρχισυντάκτης του διεθνούς κύρους επιστημονικού περιοδικού: European Journal of Operational Research.
Θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους και θεμελιωτές της θεωρίας των Προσεγγιστικών Συνόλων για τη Λήψη Επιχειρηματικών Αποφάσεων (Rough Set Decision Support Systems). Τα βασικά επιστημονικά πεδία της ερευνητικής του δραστηριότητας αφορούν την Τεχνητή Νοημοσύνη, τη Μηχανική Μάθηση και τη Στατιστική. Έχει πολυδιάστατο ερευνητικό έργο συνδυάζοντας τεχνικές Επιχειρησιακής Έρευνας και Τεχνητής Νοημοσύνης, ενώ οι εφαρμογές των μεθόδων που αναπτύσσει περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων όπως είναι η πολυκριτήρια ανάλυση (multicriteria decision making) αλλά και η διαχείριση κινδύνου (risk management).
Τα σχόλια είναι κλειστά.