Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Νοσηλείες με ή χωρίς εμβολιασμό;

Ημερομηνία:

Συστηματική ενημέρωση για τα ποσοστά εμβολιασμένων ασθενών με COVID – 19 ζητά από το υπουργείο Υγείας η εθνική συνομοσπονδία των συλλόγων ασθενών της χώρας.

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας στο σχετικό αίτημά της, ζητά να υπάρχει συνολική ενημέρωση σε ότι αφορά τα ποσοστά εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων, από τα περιστατικά που ανακοινώνονται καθημερινά.

Όπως επισημαίνει, η αποτύπωση των δεδομένων κρουσμάτων, θανάτων και διασωληνωμένων που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, είναι εξαιρετικά σημαντική υπό το πρίσμα του εμβολιασμού, ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες για τα ποσοστά εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων που νόσησαν.

Σημειώνει επίσης ότι η πληροφορία αυτή, θα συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση του βαθμού εμπιστοσύνης των πολιτών στα εμβόλια, στην υπενθύμιση της τήρησης των μέτρων αυτοπροστασίας ακόμα και από τους πλήρως εμβολιασμένους αλλά και στην κατάρριψη κάθε είδους παραπληροφόρησης, εσκεμμένης διαστρέβλωσης αλλά και ανησυχίας που διατηρεί μερίδα των πολιτών που ακόμη δεν έχει εμβολιαστεί.

Καταλήγοντας η Ένωση επισημαίνει πως «στην κρίσιμη αυτή στιγμή που διανύουμε, με τις μεταλλάξεις του ιού να εξαπλώνονται, τη χαλάρωση των μέτρων αυτοπροστασίας αλλά και την εμβολιαστική κάλυψη της χώρας να μην επαρκεί για το χτίσιμο της ανοσίας της κοινότητας, είναι κρίσιμο να αντιληφθεί ο κόσμος την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Η καθημερινή ανακοίνωση των ποσοστών των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων στα κρούσματα, τους θανάτους και τους διασωληνωμένους θα αποτυπώσει με τον πιο εμφατικό και έμπρακτο τρόπο την αξία και τη συμβολή του εμβολιασμού στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο τρόπος αυτός ακολουθείται παγκοσμίως και από άλλα κράτη, π.χ. Η.Π.Α.».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Ελλάδα με Προεδρικό Διάταγμα ανακηρύσσει ΑΟΖ...

Το Προεδρικό Διάταγμα λαμβάνει υπόψη τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων...

Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα...

Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας - Οι συστάσεις του ΕΦΕΤ Υποχρεωτική...

Η Ελλάδα με Προεδρικό Διάταγμα ανακηρύσσει ΑΟΖ...

Το Προεδρικό Διάταγμα λαμβάνει υπόψη τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων...

Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα...

Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας - Οι συστάσεις του ΕΦΕΤ Υποχρεωτική...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πρώτη τέλεση της Ακολουθίας του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή,...

Το μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού

Το μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού για την...

Στο Παζάρι των Βουκωλιών η Ντόρα Μπακογιάννη

Και φέτος Μεγάλη Παρασκευή βρεθήκαμε στην παραδοσιακή μας συνάντηση στο...

Ρέθυμνο:Άρθρο ανώνυμου πολίτη για την Αγιά Γαλήνη

Ως πότε πια Ως πότε πια θα σιωπούμε, ως πότε...