Kρήτη:Συνεργασία Περιφέρειας Κρήτης και Πανεπιστημίου Κρήτης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “MOVING”

Ημερομηνία:

Τη σημασία της καινοτομίας στην αλυσίδα αξίας των ορεινών περιοχών της Κρήτης επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Ευρωπαϊκών – Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης και Αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού δικτύου EUROMONTANA για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις ορεινές περιοχές στη διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου MOVING – Horizon 2020.

Το MOVING αφορά την αξιοποίηση των ορεινών περιοχών μέσω της διασύνδεσης και της πράσινης ανάπτυξης. Στόχος του είναι η οικοδόμηση ικανοτήτων και η από κοινού ανάπτυξη πολιτικών στην Ευρώπη για τον καθορισμό νέων ή αναβαθμισμένων Αλυσίδων Αξίας που συμβάλλουν στην ανθεκτικότητα και τη βιωσιμότητα των ορεινών περιοχών.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων πάνω στην επιλογή αλυσίδων αξίας οι οποίες συμβάλλουν στην ανάπτυξη των ορεινών περιοχών και στη διασυνδεσιμότητα τους έχοντας ως στοιχείο την καινοτομία. Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκαν αλυσίδες οι οποίες πληρούν τα κριτήρια ώστε να προταθούν στον επικεφαλής εταίρο για αξιολόγηση, ενώ θα πραγματοποιηθούν μετέπειτα συναντήσεις και με άλλους φορείς προκειμένου να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επιπλέον οι Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ένωσης AREPO, Ζαχαρίας Σωμαράς Γενικός Δ/ντής Πρωτογενούς Τομέα Περιφέρειας Κρήτης, καθ. Βαγγέλης Τζουβελέκας Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης, Δρ. Κων/νος Πηγουνάκης στέλεχος Μονάδας Ερευνών Αγοράς και Επιχειρηματικότητας Πανεπιστημίου Κρήτης και ο Χαράλαμπος-Νικόλαος Πίτερης Αν. προϊστάμενος τμήματος ΔΒΜ, Παιδείας και Απασχόλησης – Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε. Ρεθύμνης και συντονιστής του έργου εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης.

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης συνεργάζονται στενά στο πλαίσιο του έργου, προκειμένου η Κρήτη να επωφεληθεί ουσιαστικά από τα αποτελέσματά του. Οι δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν και από τους δύο εταίρους προϋποθέτουν στενή αλληλεπίδραση με τους κατοίκους των ορεινών περιοχών και συμμετοχή τους προκειμένου να προσδιοριστούν οι στόχοι και επιδιώξεις για τους ίδιους αλλά και για το κοινωνικοοικονομικό και φυσικό περιβάλλον.
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τριπλή υπουργική εκπροσώπηση στο Ρέθυμνο το βράδυ...

Τρία κορυφαία κυβερνητικά στελέχη που έλκουν την καταγωγή τους...

Καιρός: Στην Κρήτη ο υδράργυρος «σκαρφάλωσε» κοντά...

Η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Νεάπολη Λασιθίου όπου...

Τριπλή υπουργική εκπροσώπηση στο Ρέθυμνο το βράδυ...

Τρία κορυφαία κυβερνητικά στελέχη που έλκουν την καταγωγή τους...

Καιρός: Στην Κρήτη ο υδράργυρος «σκαρφάλωσε» κοντά...

Η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Νεάπολη Λασιθίου όπου...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τριπλή υπουργική εκπροσώπηση στο Ρέθυμνο το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής

Τρία κορυφαία κυβερνητικά στελέχη που έλκουν την καταγωγή τους...

Καιρός: Στην Κρήτη ο υδράργυρος «σκαρφάλωσε» κοντά στους 30°C – Η πόλη με τη μέγιστη θερμοκρασία

Η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Νεάπολη Λασιθίου όπου...

Εορτολόγιο 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα Μεγάλο Σάββατο, 19 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο...