Κοροναϊός: Επιμένουν σε υψηλά επίπεδα τα κρούσματα – 315 νέα και 7 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Ημερομηνία:

Σε υψηλά επίπεδα -και σταθερά πάνω από 300- παραμένουν για ακόμη μια ημέρα τα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 315 νέα, εκ των οποίων 59 συνδέονται με γνωστές συρροές και 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Παράλληλα, σημειώθηκαν 7 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό σε 376.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 17.228, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

Από αυτά, 2,783 (16.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7,131 (41.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

68 διασωληνωμένοι
Την ίδια στιγμή, 68 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών.

Από αυτούς, 16 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.8% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Στο μεταξύ, 199 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Επτά νέοι θάνατοι
Τέλος, έχουμε επτά ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 376 θανάτους συνολικά στη χώρα. 140 (37.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ηλικιακή κατανομή
Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Γεωγραφική διασπορά
Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.

Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδιού («εισαγόμενα») όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Φορολογικές δηλώσεις: Την Παρασκευή 25/4 η αυτόματη...

Έχει ήδη υποβληθεί το 1/4 του συνόλου. Χρονικό περιθώριο, έως...

Συναγερμός στους παραγωγούς επιτραπέζιας ελιάς: Οι φόβοι...

Σε αναβρασμό ο κλάδος για την επιτραπέζια ελιά –...

Φορολογικές δηλώσεις: Την Παρασκευή 25/4 η αυτόματη...

Έχει ήδη υποβληθεί το 1/4 του συνόλου. Χρονικό περιθώριο, έως...

Συναγερμός στους παραγωγούς επιτραπέζιας ελιάς: Οι φόβοι...

Σε αναβρασμό ο κλάδος για την επιτραπέζια ελιά –...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Φορολογικές δηλώσεις: Την Παρασκευή 25/4 η αυτόματη υποβολή των προσυμπληρωμένων

Έχει ήδη υποβληθεί το 1/4 του συνόλου. Χρονικό περιθώριο, έως...

Κόκκινη τουλίπα στο Οροπέδιο Γιους Κάμπο: Θαύμασέ τη αλλά μην την κόψεις!

Τοποθετήθηκαν προστατευτικές πινακίδες- Τι λέει στο Cretalive ο φυτολόγος...

Στο Περιστέρι τον Μάιο το συνέδριο του Κινήματος Δημοκρατίας

Το συνέδριο του Κινήματος Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό...