Ο κοροναϊός άλλαξε το τοπίο στη νυχτερινή ζωή: Από τα ξέφρενα πάρτι μέχρι πρωίας, μπουζούκια στις 7 το απόγευμα
Ένα διαφορετικό, ξένο και πρωτόγνωρο θέαμα αντίκρισαν οι Θεσσαλονικείς χτες καθώς από τις 12 τα μεσάνυχτα και μετά τίποτα δεν ήταν ανοιχτό στην συμπρωτεύουσα.
Ακολουθώντας τα νέα μέτρα που δημοσιεύτηκαν για τον κοροναϊό τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από χθες τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 7 το πρωί της επομένης παρέμειναν.
Μάλιστα αστυνομικοί πραγματοποίησαν τη νύχτα περιπολίες για να διαπιστώσουν αν τηρούνται τα μέτρα.
Ωστόσο αυτή δεν είναι η μόνη αλλαγή που αποφασίστηκε σε αρκετά κέντρα διασκέδασης στη Θεσσαλονίκη, καθώς πρώτη φορά στα χρονικά τα μπουζούκια θα ανοίγουν το… απόγευμα.
Απογευματινά… μπουζούκια, κλαμπ και μπαρ σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική
Το ένα μετά το άλλο, μπουζούκια, κλαμπ και μπαρ σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική ανακοινώνουν πως θα ξεκινούν το πρόγραμμά τους από το απόγευμα, ώστε να κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα, όπως επιβάλλει η απόφαση που έλαβαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας για 15 περιοχές, με βάση την επιδημιολογική τους εικόνα
Όπως μεταδίδει το thestival.gr ενα από τα νυχτερινά κέντρα που προχωρά σε αλλαγή προγράμματος είναι το κέντρο διασκέδασης όπου εμφανίζεται ο δημοφιλής καλλιτέχνης, Νίκος Βέρτης.
Το κέντρο θα λειτουργεί πλέον από τις 8 το απόγευμα έως και τα μεσάνυχτα.
Νέα ωράρια λειτουργίας εφαρμόζουν και κλαμπ στη Χαλκιδική, με τους επιχειρηματίες να προσπαθούν να μειώσουν στο μέτρο του δυνατού τις οικονομικές απώλειες από τους περιορισμούς στο ωράριο.
Μάλιστα το παλαιότερο κλαμπ της Χαλκιδικής ενημέρωσε ήδη το κοινό του ότι θα λειτουργεί πλέον από τις 19.00 έως τα μεσάνυχτα.
Καβάλα: Έκλεισαν τα μαγαζιά, γέμισαν οι πλατείες
Στην Καβάλα τα εστιατόρια και τα μπαρ έκλεισαν υπό τη διακριτική επιτήρηση της αστυνομίας.
Ωστόσο, οι πελάτες που ήταν αποφασισμένοι να… ξενυχτήσουν, δεν πτοήθηκαν και “μετακόμισαν” με τις παρέες τους στις πλατείες, με αποτέλεσμα ο συνωστισμός να μην αποφευχθεί.
Διασκέδαση με το ρολόι και στην Κρήτη
Ανάλογη ήταν η διαδικασία και στην Κρήτη καθώς όλα τα τραπέζια σε μεζεδοπωλεία και εστιατόρια άδειασαν λίγο πριν τις 12.
Ειδικότερα στο Ηράκλειο την τήρηση των μέτρων επέβλεψε η Δημοτική Αστυνομία, καθώς το προσωπικό της έκανε ελέγχους στα καταστήματα, ακριβώς στα μεσάνυχτα.
Πώς πάρθηκε η απόφαση να κλείνουν τα μαγαζιά το βράδυ σε 15 περιοχές
Σε ότι αφορά στα κριτήρια με τα οποία επελέγησαν οι 15 περιοχές στις οποίες επεβλήθη το μέτρο τα καταστήματα να κλείνουν στις 12 τη νύχτα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε στην χτεσινή καθιερωμένη ενημέρωση:
«Τα κριτήρια είναι καθαρά επιδημιολογικά σε σχέση με το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή και τι προβλέψεις μας δίνουν οι αλγόριθμοι».
«Ακολουθούμε τον αριθμό των κρουσμάτων, δεν προέχει όμως μόνο ο αριθμός αλλά και η εικόνα. Μπορεί να έχουμε 50 κρούσματα και να είναι σε κλαστερ αλλά μπορεί να έχουμε 30 και να είναι διάσπαρτα. Η ιχνηλάτηση μπορεί να δείχνει μεγάλη διασπορά» εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς.
«Κάθε βράδυ αναλύουμε τα κρούσματα που υπάρχουν και μαζί με την ομάδα του EVA και την ομάδα του κ. Τσιόδρα καθορίζουμε την επόμενη κίνηση. Είναι μια σύνθετη διαδικασία που βασίζεται σε πολλά δεδομένα με γνώμονα να μην πάρουμε μέτρα που να μην έχουμε αποτελέσματα» συμπλήρωσε.
«Τα κριτήριά μας δεν είναι μόνο ποσοτικά. Για παράδειγμα έχουμε 478 ενεργά κρούσματα στην Κεντρική Μακεδονία και 406 στην Αττική αλλά η απόφαση που πήραμε είναι για την την τρίτη σε αριθμό κρουσμάτων, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και την Κρήτη με μόνο 33 κρούσματα. Πρέπει να υπάρχει μια σχέση του αριθμού των κρουσμάτων με τον πραγματικό πληθυσμό. Το βασικότερο είναι να δούμε την εικόνα στην κοινότητα. Στην Κρήτη έχουμε διασπορά σε διάφορες κοινότητες και από τις ιχνηλατήσεις έχουμε μεγάλο αριθμό high risk επαφών και ο αλγόριθμος μας δίνει μια πρόβλεψη βάσει της οποίας πήραμε την απόφαση» εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς.
Τα σχόλια είναι κλειστά.