Στο «στόχαστρο» ξανά η Ελλάδα – Ερωτηματικό αν o Τσακαλώτος θα πάει στο Eurogroup

Ημερομηνία:

Αυστηρά μηνύματα στέλνουν οι θεσμοί προς την κυβέρνηση τα οποία προδιαθέτουν για ένα δύσκολο Eurogroup στις 13 Ιουνίου.

Εφόσον ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εκπροσωπήσει την χώρα σε αυτή την σύνοδο της ευρωζώνης θα έχει δύσκολο διάλογο με τους ομολόγους του στο περιθώριο του Συμβουλίου, ιδιαίτερα μετά την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει μονομερώς και χωρίς απόφαση από το Eurogroup στην κατάργηση της προνομοθετημένης μείωσης για το αφορολόγητο ποσό.

Μπορεί στο Eurogroup της Πέμπτης το επίσημο πρόγραμμα δεν προβλέπει συζήτηση για την Ελλάδα, πλην όμως ευρωπαϊκές πηγές πιθανολογούν ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν θα χάσουν την τελευταία ευκαιρία πριν από τις ελληνικές εκλογές να απευθύνουν και διά ζώσης τα αυστηρά μηνύματα που ήδη έστειλε η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Κομισιόν.

Αποδέκτης των μηνυμάτων θα είναι βεβαίως ο κ. Τσακαλώτος , εφόσον παραστεί στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στο Λουξεμβούργο, όπως διαμηνύεται από το υπουργείο Οικονομικών, παρότι οι ομόλογοί του γνωρίζουν πως πιθανότατα δεν θα είναι αυτός που θα κληθεί να λύσει τα προβλήματα, στα οποία θα αναφερθούν.

Τα «καμπανάκια» που χτυπά η Κομισιόν αφορούν τις παροχές Τσίπρα και τον κίνδυνο στον οποίο αυτές θέτουν την επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, καθώς επίσης και τις καθυστερήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις και σε άλλες μεταρρυθμίσεις, όπως η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, η μείωση των κόκκινων δανείων.

Σε κάθε περίπτωση, και ενώ επίκειται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες η δημοσίευση και της έκθεσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα, είναι πλέον δεδομένο ότι η ουσιαστική συζήτηση για την ελληνική οικονομία θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

Υπάρχει μια ακόμη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup στις 8 Ιουλίου. Δεδομένου όμως ότι πρόκειται για την επομένη των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα, θεωρείται δεδομένο ότι ούτε στην επόμενη συνεδρίαση δεν θα υπάρξει σχετική συζήτηση.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ακριβό μου… πασχαλινό τραπέζι: Αυξήσεις ως...

Το φετινό πασχαλινό τραπέζι θα κοστίζει κατά μέσο όρο...

Συνταξιούχοι: Πάσχα με άδειο πορτοφόλι – Αίτημα...

Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των συντάξεων...

Ακριβό μου… πασχαλινό τραπέζι: Αυξήσεις ως...

Το φετινό πασχαλινό τραπέζι θα κοστίζει κατά μέσο όρο...

Συνταξιούχοι: Πάσχα με άδειο πορτοφόλι – Αίτημα...

Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των συντάξεων...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πρώτη τέλεση της Ακολουθίας του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή,...

Το μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού

Το μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού για την...

Στο Παζάρι των Βουκωλιών η Ντόρα Μπακογιάννη

Και φέτος Μεγάλη Παρασκευή βρεθήκαμε στην παραδοσιακή μας συνάντηση στο...

Ρέθυμνο:Άρθρο ανώνυμου πολίτη για την Αγιά Γαλήνη

Ως πότε πια Ως πότε πια θα σιωπούμε, ως πότε...