5η Δεκεμβρίου «Ημέρα του Εθελοντή Πυροσβέστη»

Ημερομηνία:

Στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού» που καθιερώθηκε από τον Ο.Η.Ε. το 1985, η 5η Δεκεμβρίου έχει θεσπιστεί στην πατρίδα μας με το Ν.4029/11 ως «Ημέρα του Εθελοντή Πυροσβέστη». Οι 2.200 Έλληνες Εθελοντές Πυροσβέστες (γυναίκες και άνδρες), οι οποίοι είτε υπηρετούν σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς των πόλεων είτε και στα πιο απομακρυσμένα Πυροσβεστικά Κλιμάκια της Χώρας, από το 1991 μέχρι και σήμερα προσφέρουν ανιδιοτελώς, ευρισκόμενοι πάντα όπου η Υπηρεσία τους διατάξει, ανταποκρινόμενοι με επαγγελματισμό και με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος σε κάθε συμβάν που καλείται να επέμβει το Πυροσβεστικό Σώμα.

Ιδιαίτερα σήμερα που την καθημερινότητά μας την μαστίζει αυτή η πρωτόγνωρη εμπειρία της Πανδημίας, από έναν ιό που απειλεί άμεσα τις ζωές όλων μας, ο Εθελοντής Πυροσβέστης έχει θέσει για ακόμα μία φορά ως υπέρτατο και ιερό καθήκον του την προστασία της ζωής και της περιουσίας των συνανθρώπων μας, αψηφώντας, ως έχει συνειδησιακή υποχρέωση, τους όποιους κινδύνους. Τιμούμε πάντα και δεν ξεχνάμε ποτέ όλους τους συναδέλφους που «έφυγαν» μαχόμενοι, έχοντας στο μυαλό μας τον αείμνηστο συνάδελφο Εθελοντή Αρχιπυροσβέστη Παναγιώτη Πλεξίδα, 27 ετών ο οποίος στις 6 Σεπτεμβρίου 2020 έπεσε εν ώρα καθήκοντος, κατά την διάρκεια κατάσβεσης αγροτικής πυρκαγιάς στο Αγρίνιο.

Η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος συνεχίζει να υπηρετεί με συνέπεια και υπευθυνότητα τον θεσμό του Εθελοντή Πυροσβέστη, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή του σε ευρωπαϊκά πρότυπα και ζητά την στήριξη όλων των φορέων αλλά και των ιδιωτών, με μοναδικό γνώμονα την προστασία των συμπολιτών, του περιβάλλοντος αλλά και της ιδίας της κοινωνίας που καθημερινά δοκιμάζεται. Τέλος, εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι διαχρονικά στήριξαν και στηρίζουν τον θεσμό, και επίσης νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια, ιδιαίτερα το Ίδρυμα Σταυρός Νιάρχος για την σημαντική δωρεά Μέσων Ατομικής Προστασίας που πραγματοποίησε στο Πυροσβεστικό Σώμα με αποδέκτες και τους Εθελοντές Πυροσβέστες επιλύοντας σε σημαντικό βαθμό ένα χρόνιο πρόβλημα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κλειστά σχολεία σε 5 νησιά – Πού...

Εντονα καιρικά φαινόμενα έκλεισαν τα σχολεία σε 5 νησιά....

Η πρωταπριλιάτικη καλημέρα του Αρκά

Αρκάς: Η πρωταπριλιάτικη καλημέρα και το... καρφί για τους...

Κλειστά σχολεία σε 5 νησιά – Πού...

Εντονα καιρικά φαινόμενα έκλεισαν τα σχολεία σε 5 νησιά....

Η πρωταπριλιάτικη καλημέρα του Αρκά

Αρκάς: Η πρωταπριλιάτικη καλημέρα και το... καρφί για τους...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Φωτογραφική Έκθεση “Creating Roots”, στο Δήμο Πλατανιά.

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Πλατανιά και η...

Προσκυνητές από το Ηράκλειο στον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Πόλεως Ρεθύμνης

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΠΟΛΕΩΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ 29...