Η ικανότητά σας να “διαβάζετε” πώς πραγματικά νιώθει ο νέος σας σύντροφος και σε τι ψυχολογία βρίσκεται σε διαφορετικές φάσεις της καθημερινότητας μπορεί να σας βοηθήσει στην καλύτερη επικοινωνία μαζί του αλλά και στη θετική εξέλιξη της σχέσης σας.
Με αυτόν τον τρόπο θα είστε σε θέση να αναγνωρίζετε τα συναισθήματά του αλλά και να διαχειρίζεστε αναλόγως την κατάσταση.
Πώς όμως θα αναπτύξετε αυτή την ικανότητα;
Η γλώσσα του σώματος, ο τόνος της φωνής, οι μικρο-εκφράσεις και ο τρόπος που σας κοιτάζει σε συνδυασμό πάντα με το δικό σας προαίσθημα μπορούν να σας βοηθήσουν να γνωρίσετε τον ψυχικό του κόσμο αλλά και να εφαρμόσετε την τεχνική και τις γνώσεις σας και σε άλλους συνομιλητές σας, όπως συναδέλφους ή φίλους σας.
1. Δώστε έμφαση στη στάση του σώματος
Εάν ο νέος σας σύντροφος βάζει τα χέρια στη μέση ενώ σας μιλάει υποδηλώνει τη θέλησή του για έλεγχο της κατάστασης ενώ αν σταυρώνει τα χέρια του θέλει να προστατευτεί και να μην ανοιχτεί στο συνομιλητή του.
Επίσης, εάν κάθεται σταυροπόδι δείχνει ότι νιώθει άβολα ενώ όταν κάθεται σε κανονική θέση δείχνει ότι νιώθει άνετα και φιλικά προς τα εσάς.
Τέλος, εάν ο σύντροφος σας ενώ περπατάτε έχει το κεφάλι ψηλά, είναι δείγμα μιας δυναμικής προσωπικότητας, ενώ αν προτείνει το στήθος είναι σημάδι μεγαλομανίας.
2. Παρατηρήστε τα μάτια του
Ο τρόπος που κάποιος σας κοιτάζει ενώ συνομιλείτε μπορεί να σας αποκαλύψει τον τρόπο που εκείνος νιώθει εκείνη τη στιγμή ή που νιώθει για εσάς.
Όταν ο νέος σας σύντροφος σας κοιτάζει κατευθείαν στα μάτια ενώ μιλάτε χωρίς να αποσπά το βλέμμα του στο κινητό του ή αλλού είναι θετικό δείγμα καθώς δείχνει ότι ενδιαφέρεται για τη συζήτηση.
Επίσης, εάν δεν βλέπει ότι τον παρατηρείτε και αυτός σας κοιτάζει είναι σημάδι ότι ενδιαφέρεται για εσάς και σας περιεργάζεται.
3. Ο τόνος της φωνής
Ο τόνος της φωνής ενός ανθρώπου συνδέεται άμεσα με τα συναισθήματά του και πώς αυτός τα εκφράζει.
Εάν ο τόνος της φωνής του συντρόφου σας είναι μαλακός και ήπιος σημαίνει ότι προσπαθεί να χτίσει μια καλή ατμόσφαιρα και να φανεί φιλικός.
Ο τόνος της φωνής έχει να κάνει βέβαια με το νόμο της “δράσης-αντίδρασης” καθώς όπως ένα χαμόγελο μπορεί να προκαλέσει ένα χαμόγελο, έτσι κι ο τόνος της δικής σας φωνής θα επηρεάσει αυτόν του συνομιλητή σας.
4. Σκανάρετε τη συμπεριφορά του συντρόφου σας εν συνόλω
Μην εστιάζετε αποκλειστικά σε μεμονωμένους μορφασμούς και κινήσεις των χεριών ή του σώματος.
Σκανάρετε συνολικά τη γλώσσα του σώματος, τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί ο σύντροφός σας, τον τόνο της φωνής του και εκτιμήστε συνολικά την ψυχολογία του.
Για παράδειγμα, το ότι κοιτάει κάτω σε μια συζήτηση ή ιδρώνει στο πρόσωπο και στα χέρια δε σημαίνει απαραίτητα ότι νιώθει αγχωμένος ή άβολα.
Μπορεί να προσπαθεί να θυμηθεί κάτι ή απλά να κάνει ζέστη στο χώρο.
5. Μην είστε προκατειλημμένες από προηγούμενες σχέσεις
Για να είστε σε θέση να κρίνετε αντικειμενικά το πώς νιώθει ο σύντροφός σας βάσει των παραπάνω συμπεριφορών πρέπει να μην επηρεάζεστε από εμπειρίες που είχατε στο παρελθόν και μπορεί να τις έχετε συνδέσει με κάποια αρνητική κατάληξη.
Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και κάποια ίδια συμπεριφορά μπορεί να σημαίνει κάτι διαφορετικό.
Πηγή: ediva.gr