5 φρούτα που θα σας μειώσουν τη χοληστερίνη μετά το πασχαλινό τραπέζι

Ημερομηνία:

Αν η διατροφή σας είναι ιδιαίτερα επιβαρυμμένη αυτές τις μέρες αφού έχετε καταναλώσει πολλές λιπαρές τροφές τα παρακάτω φρούτα βοηθούν στη μείωση της.

Αβοκάντο, ένα απόλυτα γευστικό φρούτο
Το αβοκάντο αποτελεί υγιεινή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών, τα οποία συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς. Τα λιπαρά αυτά μετατρέπονται σε ενέργεια (δεν αποθηκεύονται). Μειώνουν το επίπεδο των λιπιδίων στο σώμα μας. Και μπορούν ακόμα και να βοηθήσουν στη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα μας. Η νιασίνη, που επίσης ονομάζεται βιταμίνη Β3, συμβάλλει στην εξισορρόπηση της χοληστερίνης μας. Το αβοκάντο δεν είναι η μόνη τροφή που έχει αυτήν την ιδιότητα. Μπορούμε επίσης να τρώμε σπαράγγια, αρακά, πατάτες, μανιτάρια, αγκινάρες και φασόλια. Όλες αυτές οι τροφές μας βοηθούν να εξασφαλίσουμε βιταμίνη Β3.

Πορτοκάλι
Οι στερόλες που διαθέτει το πορτοκάλι έχουν παρόμοια δομή με της χοληστερίνης. Μάλιστα, μειώνουν τόσο την ολική χοληστερίνη όσο και το επίπεδο της LDL στο σώμα σας.

Αν και τα πορτοκάλια μάς εξασφαλίζουν μια μικρή μόνο ποσότητα από στερόλες, κάνουν και κάτι άλλο. Αυξάνουν την ποσότητα της HDL ή της καλής χοληστερίνης στο σώμα σας.

Φράουλες
Οι φράουλες, όπως τα άλλα φρούτα της οικογένειας των μούρων, μειώνουν την πυκνότητα των λιποπρωτεϊνών. Αυτό σημαίνει χαμηλότερα επίπεδα LDL. Αν μπορούμε, θα πρέπει να τρώμε από 10 ως 15 φράουλες τη μέρα. Αυτό επειδή μπορούν επίσης να μειώσουν τα τριγλυκερίδια χάρη στην αντιοξειδωτική δράση τους.

Ροζ γκρέιπφρουτ
Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Agricultural and Food Chemistry, το γκρέιπφρουτ είναι εκπληκτικά ωφέλιμο. Για όσους δυσκολεύονται να ελέγξουν τη χοληστερίνη τους με φάρμακα, η κατανάλωση γκρέιπφρουτ μπορεί να συμβάλει στη μείωσή της.

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες αυτού του φρούτου είναι εξαιρετικές. Αναμφίβολα βοηθούν τους ανθρώπους να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους χάρη στις προστατευτικές τους ιδιότητες για την καρδιά.

Μήλο
Ο λόγος για τον οποίο το μήλο μάς βοηθάει να διατηρούμε τα επίπεδα της χοληστερίνης μας υγιή είναι η φλούδα του. Η φλούδα του μήλου περιέχει πηκτίνη και πολυφαινόλες. Χάρη σε αυτές τις ουσίες μπορούμε να επεξεργαστούμε καλύτερα τη χοληστερίνη. Μπορούμε ακόμα και να μειώσουμε τα φλεγμονώδη μόρια που συχνά συνοδεύουν τις καρδιακές νόσους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία: Με αυτές τις τροφές...

Συνεχώς ακούμε για αντιοξειδωτικές ουσίες και για το πόσο...

Γιατί οι επιστήμονες μελετούν την Τζένιφερ Άνιστον;

Η επιστήμη υποστηρίζει πως το δημοφιλές πρόγραμμα άσκησης της...

Ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία: Με αυτές τις τροφές...

Συνεχώς ακούμε για αντιοξειδωτικές ουσίες και για το πόσο...

Γιατί οι επιστήμονες μελετούν την Τζένιφερ Άνιστον;

Η επιστήμη υποστηρίζει πως το δημοφιλές πρόγραμμα άσκησης της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πάπας Φραγκίσκος: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ποντίφικας

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπέστη αναπνευστική κρίση και η κατάσταση...

Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση εν όψει συλλαλητηρίων για τα Τέμπη

Η κυβέρνηση κεντρικά έχει αποφασίσει να κρατήσει... χαμηλούς τόνους...