20 «έξυπνοι» υπόγειοι κάδοι ανακύκλωσης σε Άγιο Σύλλα, Προφήτη Ηλία, Βενεράτο, Κάτω Ασίτες και Άγιο Μύρωνα

Ημερομηνία:

Η διαλογή στην πηγή για τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα έρχεται και σε χωριά του Δήμου Ηρακλείου μετά την ομόφωνη έγκριση της πρότασης της Δημοτικής Αρχής από την Δημοτική Επιτροπή, για την προκήρυξη διαγωνισμού για την δημιουργία Υπόγειων Γωνιών Ανακύκλωσης σε Τοπικές Δημοτικές Ενότητες του Ηρακλείου.

Ειδικότερα, πρόκειται για 20 έξυπνους υπόγειους κάδους χωρητικότητας 3 m3 ο καθένας, για την ξεχωριστή συλλογή χαρτιού, πλαστικού, γυαλιού και αλουμινίου, οι οποίοι θα σχηματίσουν γωνιές ανακύκλωσης στον Άγιο Σύλλα, στο Βενεράτο, στις Κάτω Ασίτες, στον Προφήτη Ηλία και στον Άγιο Μύρωνα. Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία τους, οι υπόγειοι κάδοι θα είναι εφοδιασμένοι με αισθητήρες που θα ελέγχουν την πληρότητα τους και θα προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες μέσω διαδικτύου επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο τον καλύτερο προγραμματισμό των δρομολογίων αποκομιδής και την αποτροπή άσκοπων μετακινήσεων των απορριμματοφόρων.

Πρόκειται για μια πρόταση που εκπονήθηκε από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και η οποία συμβάλει στη δημιουργία συνθηκών κυκλικής οικονομίας, κάτι που αποτελεί στόχο της Δημοτικής Αρχής όπως έχει επισημάνει ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γιαλιτάκης, μέσα από την εγκατάσταση αυτών των «έξυπνων» υπόγειων κάδων αναμένεται να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής, να αναβαθμιστεί αισθητικά το περιβάλλον, να περιοριστεί η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα και να ελαχιστοποιηθεί η όχληση κατοίκων και επισκεπτών.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση εντάχθηκε στο πρόγραμμα Leader «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020». Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και συγκεκριμένα το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε. και από Εθνική Δαπάνη.

Πηγή: ekriti

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Παρουσίαση βιβλίου Ευάγγελου Φιλόπουλου στο Καφέ «Κήπος»

παρουσίαση του βιβλίου του Ευάγγελου Φιλόπουλου, Προέδρου της Ελληνικής Αντικαρκινικής...

Ημερίδα με θέμα «Οι αξίες του Εθελοντισμού»,στο...

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ» Ο Σύλλογος Δρομέων...

Χανιά:Παρουσίαση βιβλίου Ευάγγελου Φιλόπουλου στο Καφέ «Κήπος»

παρουσίαση του βιβλίου του Ευάγγελου Φιλόπουλου, Προέδρου της Ελληνικής Αντικαρκινικής...

Ημερίδα με θέμα «Οι αξίες του Εθελοντισμού»,στο...

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ» Ο Σύλλογος Δρομέων...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έγινε η απανθρωπιά συνήθειά μας

Είναι η ενήλικη απανθρωπιά, πανταχού παρούσα στα μικρά και...

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-3: Πέρασε με ανατροπή από τη Νέα Φιλαδέλφεια

Τρομερή ανατροπή και νίκη για τον ΠΑΟΚ επί της...

Ολυμπιακός: Στην Times Square τα τρόπαια του Conference και του Youth League

Tα τρόπαια του Ολυμπιακού βρέθηκαν στην Times Square με...

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 4-2: Νίκη τίτλου για τους ερυθρόλευκους

Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα τον Παναθηναϊκό (4-2) και πανηγύρισε...