Υπογράφτηκε στην Αθήνα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η σύμβαση για το «Σύστημα Πυρόσβεσης Βιότοπου Πρέβελης»

Ημερομηνία:

Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα Παρασκευή 16/02/2024, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης, ο οποίος συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας [ΥΠΕΝ], κ. Ευστάθιο Σταθόπουλο.

Σκοπός της συνάντησης, ήταν η υπογραφή της σύμβασης που αφορά την εκτέλεση του έργου για το «Σύστημα Πυρόσβεσης Βιότοπου Πρέβελης», μιας εξόχως σημαντικής περιβαλλοντικής παρέμβασης, για την προστασία της βιοποικιλότητας της μιας περιοχής σπάνιου φυσικού κάλους, η οποία θα υλοποιηθεί υπό την επίβλεψη του Ο.Α.Κ.Α.Ε.

Το έργο είναι ενταγμένο στη Δράση 8.3.1. «Δασικές Πυρκαγιές», του Υπομέτρου 8.3 «Πρόληψη ζημιών σε δάση εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, φυσικών καταστροφών και καταστροφικών συμβάντων», του Μέτρου 08: «Επενδύσεις στην ανάπτυξη δασικών περιοχών και στη βελτίωση της βιωσιμότητας των Δασών», του ΠΑΑ 2014-2020, ενώ η ολοκλήρωση του εκτιμάται ότι θα έχει γίνει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους (2024).

«Σε μια εποχή που παρατηρείται μείωση της βιοποικιλότητας στον πλανήτη, η προστασία των βιότοπων του νησιού, βρίσκεται στην πράξη, με έργα όπως αυτό, στο επίκεντρο της προσοχής του Ο.Α.Κ. Μια επιβεβλημένη παρέμβαση, σ’ ένα από τα κορυφαία σημεία ιδιαίτερου φυσικού κάλους της Κρήτης, δρομολογείται με τη σύμβαση που υπογράψαμε σήμερα, στη Γενική Γραμματεία Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Θωρακίζουμε ένα από τα σημαντικότερα τοπόσημα του τόπου με διεθνή αναγνώριση, απέναντι σε κινδύνους που ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν, το απείλησαν με σοβαρή καταστροφή και είναι χρέος μας να το προστατέψουμε», ανέφερε σε σχετική του δήλωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ., κ. Άρης Παπαδογιάννης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήλωση της Αντιδημάρχου Άννας Ελευθεριάδου-Γκίκα σχετικά με...

ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ Δδημος Ρεθύμνης Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του...

Δήμος Μυλοποτάμου: Εκδήλωση στο ΚΑΠΗ για την...

Με μεγάλη επιτυχία και υψηλή συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα...

Δήλωση της Αντιδημάρχου Άννας Ελευθεριάδου-Γκίκα σχετικά με...

ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ Δδημος Ρεθύμνης Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του...

Δήμος Μυλοποτάμου: Εκδήλωση στο ΚΑΠΗ για την...

Με μεγάλη επιτυχία και υψηλή συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήλωση της Αντιδημάρχου Άννας Ελευθεριάδου-Γκίκα σχετικά με τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ Δδημος Ρεθύμνης Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του...

Ερωτικό παιχνίδι με τραγική κατάληξη; Τι εξετάζουν οι Αρχές για τον νεκρό στην Ομόνοια

Οι αστυνομικοί που ερευνούν το θάνατο του αλλοδαπού άνδρα...

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό

Στην σκιά της τραγωδίας των Τεμπών το πολιτικό σκηνικό...