Υεμένη : Οι οβίδες της Σαουδικής Αραβίας σε αγορά σκότωσαν 11 άμαχους και 2 παιδιά

Ημερομηνία:

Δεκατρείς άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, σκοτώθηκαν χθες Δευτέρα από πυρά του πυροβολικού των δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας εναντίον κοινότητας της βόρειας Υεμένης έπειτα από επίθεση των σιιτών ανταρτών Χούθι σε σαουδαραβική βάση, ανέφεραν υεμενίτες γιατροί.

Τραυματίστηκαν 26

Διακομίστηκαν σε νοσοκομείο «13 νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο γιατρός στο Αλ Θάμπετ αλ Σαάμπι, στην επαρχία Σαάντα. Οι οβίδες του σαουδαραβικού πυροβολικού τραυμάτισαν επίσης 26 ανθρώπους, ανάμεσά τους 12 παιδιά, σύμφωνα με γιατρούς.

Μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στους υεμενίτες αντάρτες, συμπεριλαμβανομένου του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Μασίρα, έκαναν λόγο νωρίτερα για πυρά του πυροβολικού της Σαουδικής Αραβίας εναντίον αγοράς στο Αλ Θάμπετ αλ Σαάμπι, στην καρδιά του οχυρού των Χούθι, στη βόρεια Υεμένη.

Το Αλ Μασίρα μετέδωσε ότι προκάλεσαν 36 θύματα, ενώ ο Μοχάμεντ Αμπντεσαλάμ, εκπρόσωπος των ανταρτών, έκανε λόγο για τουλάχιστον 10 αμάχους νεκρούς. Το τηλεοπτικό δίκτυο μεταφόρτωσε στον ιστότοπό του φωτογραφίες τραυματιών που δέχονταν τις πρώτες βοήθειες, διαβεβαιώνοντας πως πρόκειται για θύματα των χθεσινών πυρών.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ των ανταρτών, τα σαουδαραβικά πυρά ακολούθησαν επίθεση με τηλεχειριζόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον στρατιωτικής βάσης στη νότια Σαουδική Αραβία.

Εχουν κλιμακώσει οι Χούθι

Το Ριάντ, το οποίο ηγείται της στρατιωτικής συμμαχίας σουνιτικών κρατών που επενέβησαν στον πόλεμο στην Υεμένη εναντίον των Χούθι το 2015, δεν επιβεβαίωσε ούτε την επίθεση των ανταρτών, ούτε ότι υπήρξαν πυρά σε ανταπόδοση.

Οι Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν, έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις τους με UAV και πυραύλους εναντίον του σαουδαραβικού βασιλείου τις τελευταίες εβδομάδες.

Τη 2α Ιουλίου, εννέα άμαχοι τραυματίστηκαν σε επίθεση των Χούθι εναντίον του αεροδρομίου στην Αμπχα, σύμφωνα με τη συμμαχία υπό το Ριάντ. Τη 12η Ιουνίου, επίθεση με πύραυλο στο ίδιο αεροδρόμιο τραυμάτισε 26 πολίτες και εξώθησε τη συμμαχία να απειλήσει πως θα προχωρούσε σε πολύ σκληρά αντίποινα.

Την 23η Ιουνίου, άλλη επίθεση με πύραυλο στο ίδιο αεροδρόμιο σκότωσε Σύρο και τραυμάτισε άλλους 21 άμαχους, σύμφωνα με το Ριάντ.

Ανθρωπιστική κρίση

Η συμμαχία επενέβη στον πόλεμο στα τέλη του Μαρτίου του 2015 για να υποστηρίξει τις διεθνώς αναγνωρισμένες αρχές της Υεμένης μετά την καταφυγή του προέδρου Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι στη Σαουδική Αραβία μεσούσης της προέλασης των σιιτών ανταρτών.

Στη σύρραξη στην Υεμένη έχουν σκοτωθεί δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς. Οι εχθροπραξίες έχουν προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση την οποία ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει τη χειρότερη στον πλανήτη, με εκατομμύρια ανθρώπους εκτοπισμένους και μεγάλο μέρος του πληθυσμού αντιμέτωπο με το φάσμα της λιμοκτονίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εκλογές στη Γερμανία: Ποιος είναι ο Φρίντριχ...

Ο Φρίντριχ Μερτς χωρίς προηγούμενη κυβερνητική εμπειρία, καλείται να...

Γερμανικές εκλογές: Σεισμός από τα πρώτα exit...

Επικράτηση CDU, 20% η Ακροδεξία. Ανακοινώθηκαν τα πρώτα exit polls...

Εκλογές στη Γερμανία: Ποιος είναι ο Φρίντριχ...

Ο Φρίντριχ Μερτς χωρίς προηγούμενη κυβερνητική εμπειρία, καλείται να...

Γερμανικές εκλογές: Σεισμός από τα πρώτα exit...

Επικράτηση CDU, 20% η Ακροδεξία. Ανακοινώθηκαν τα πρώτα exit polls...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δημιουργείται εθνικό δίκτυο μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας – Η πρόταση για την Κρήτη

Χρηματοδοτούνται με 41,22 εκατ. ευρώ 107 νέες προτάσεις. Η δημιουργία...

Τέλος χρόνου με την κτηματογράφηση- Η διαδικασία για να μη χάσετε τα ακίνητα σας

Εάν δεν δηλωθούν τα ακίνητα, τότε καταλήγουν στο ελληνικό...

Εκλογές στη Γερμανία: Ποιος είναι ο Φρίντριχ Μερτς και ποια είναι η ατζέντα του

Ο Φρίντριχ Μερτς χωρίς προηγούμενη κυβερνητική εμπειρία, καλείται να...

Σκηνές τρόμου στο Ηράκλειο: Άνδρας κυκλοφορούσε γυμνός με μπαλτά και τσεκούρι!

Αναστάτωση προκλήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (23/2) στο Ηράκλειο,...