Παρέμβαση από την εισαγγελία Μαγνησίας έφεραν οι απόκοσμές και ανατριχιαστικές εικόνες που φτάνουν από την περιοχή, με τα εκατομμύρια νεκρά ψάρια να ξεβράζονται στο λιμάνι του Βόλου και να έχουν γεμίσει σχεδόν ολόκληρο τον Παγασητικό.
Οι εικόνες απόκοσμες, αποκαρδιωτικές. Το λιμάνι του Βόλου, αλλά και αρκετές ακόμη παραθαλάσσιες περιοχές της Μαγνησίας, έχουν καλυφθεί από ένα απέραντο πέπλο, σχηματισμένο από νεκρά ψάρια.
Πάνω από 60 τόνοι νεκρών ψαριών του γλυκού νερού, που γέμισαν τον Παγασητικό προερχόμενα από τη λίμνη Κάρλα και γύρω περιοχές, έχουν μαζευτεί από τα καΐκια που έχουν επιστρατευτεί και οδηγούνται προς καύση.
Συνεργεία του δήμου και εθελοντές με απόχες προσπαθούν να συνδράμουν. Υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί έως και μία εβδομάδα για να καθαρίσουν οι θάλασσες κι ενώ έχει ήδη τοποθετηθεί προστατευτικό πλέγμα, για να διακοπεί η εισροή νεκρών ψαριών στον Παγασητικό.
Οι επαγγελματίες μιλούν για τη χαριστική βολή στον τουρισμό. Εκτός από τον τουρισμό έχει πληγεί και η αλιεία, όπως λένε οι ψαράδες που έχουν βγει από νωρίς το πρωί προκειμένου να μαζέψουν κι αυτοί νεκρά ψάρια με τα δίχτυα τους.
«Θα δυστυχήσουμε! Όταν βλέπει κανείς αυτή την κατάσταση, παίρνει κανείς ψάρια από τον Παγασητικό;», αναφέρουν οι ψαράδες.
Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, κάλεσε πολίτες και επαγγελματίες να κινηθούν νομικά.
Ο εισαγγελέας ζητά να γίνει έρευνα για τις αιτίες που προκάλεσαν το θάνατο εκατομμυρίων ψαριών, αλλά και έλεγχος για την ποιότητα των υδάτων.
«Έχει δημιουργηθεί μια καταστροφή για τους επαγγελματίες. Δεν θεωρώ ότι η καταστροφή είναι τόσο μεγάλη οικολογικά. Όταν θα δείτε κι εσείς νεκρά ψάρια στην παραλία ακόμα κι αν δεν υπάρχει πρόβλημα με τα ύδατα, δεν θα μπείτε για μπάνιο», είπε ο καθηγητής Δημήτρης Κλαουδάτος.
Η κάμερα του MEGA κατέγραψε απόκοσμες εικόνες σε ποτάμι στη Μαγνησία, το οποίο έχει εξαφανιστεί κυριολεκτικά από χιλιάδες νεκρά ψάρια.
Την άμεση κήρυξη της Μαγνησίας και των Σποράδων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητεί ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.
Τα σχόλια είναι κλειστά.