Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία και θα συζητήσουν για τις εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου.
Στην Τουρκία θα ταξιδέψει αύριο Τρίτη 18 Ιανουαρίου ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να συζητήσει με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις εξελίξεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
Την ώρα που ο Ουκρανός πρόεδρος θα συναντιέται με τον Τούρκο ομόλογό του, στη Σαουδική Αραβία θα γίνεται συνάντηση ΗΠΑ και Ρωσίας
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε η Διεύθυνση Επικοινωνίας της Τουρκίας.
Η συνάντηση Ερντογάν – Ζελένσκι στην Άγκυρα θα πραγματοποιηθεί την ώρα που στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας θα διεξάγονται συνομιλίες μεταξύ υψηλόβαθμων αντιπροσωπειών ΗΠΑ και Ρωσίας, υπό τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών.
Δείτε σχετική ανάρτηση:
Zelensky, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek üzere yarın Ankara’ya geliyor.
Aynı gün Rusya ve Amerika, Suudi Arabistan’da Ukrayna meselesini görüşecek. pic.twitter.com/5sTmZE490G
— GİZLİ SERVİS (@gizliservis06) February 17, 2025
«Η Ουκρανία δεν θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων αν δεν συμμετέχει», λέει ο Ζελένσκι
Νωρίτερα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η η Ουκρανία δεν θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ – Ρωσίας αν δεν συμμετέχει στον διάλογο.
Τα σχόλιά του μετέδωσαν τα Associated Press και Reuters, ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν κλήθηκε σε αυτές τις διαπραγματεύσεις στη Σαουδική Αραβία.
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε ότι οι διαπραγματεύσεις «δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα» δεδομένου ότι δεν συμμετέχουν Ουκρανοί αξιωματούχοι.
«Η Ουκρανία θεωρεί οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία ως διαπραγμάτευση που δεν έχει αποτέλεσμα και δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε οποιαδήποτε συμφωνία για εμάς χωρίς εμάς», τόνισε ο Ζελένσκι.
Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι «για πρώτη φορά» διαπίστωσε κάποιο ενδιαφέρον από την Κίνα για μια διευθέτηση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Ο Ζελένσκι αντιτάχθηκε επίσης στην προωθούμενη ιδέα μιας συμφωνίας με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά, λέγοντας ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να θεωρηθεί απλώς ένας «απλός προμηθευτής πρώτων υλών» και ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να περιλαμβάνει «τουλάχιστον κατά κάποιο τρόπο» πρόσθετες εγγυήσεις ασφαλείας.