Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής με εκπροσώπους της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης στην κοινοβουλευτική ομάδα φιλίας Γαλλίας-Ελλάδας. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Βασίλης Διγαλάκης καλωσόρισε τη Γαλλική Αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας είναι η κα. Μαριέττα Καραμανλή με καταγωγή από την Ελλάδα, τονίζοντας ότι οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Γαλλίας βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο εδώ και πολλές δεκαετίες και έχουν βαθιές ιστορικές ρίζες.
Ευχαρίστησε τη Γαλλία για την πολύτιμη αρωγή της στις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου ενώ αναφέρθηκε και στην ξεκάθαρη και σθεναρή στάση αλληλεγγύης της Γαλλίας προς την Ελλάδα σχετικά με τον σεβασμό της νομιμότητας και των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Ο κ. Διγαλάκης υπενθύμισε και τη θέση του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο εξέφρασε απερίφραστα τη δυσαρέσκειά του απέναντι στην ανακήρυξη της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, καθώς η ακεραιότητα αυτού του θρησκευτικού, αρχιτεκτονικού και ιστορικού κοσμήματος, αποτελεί σύμβολο ανεξιθρησκίας και πολυπολιτισμικότητας.
Στη συνέχεια της τοποθέτησής του εξειδίκευσε τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών και στο μορφωτικό και πολιτιστικό επίπεδο, καθώς κατά το τρέχον έτος εορτασμού των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση διοργανώθηκαν πολλές επετειακές εκδηλώσεις στη Γαλλία. Με αφορμή τη λειτουργία 28 Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας με έλληνες εκπαιδευτικούς, ο κ. Διγαλάκης ζήτησε τη στήριξη της γαλλικής αντιπροσωπείας στην επαναφορά υπολογισμού της βαθμολογίας που έδιναν τα τμήματα αυτά, στο απολυτήριο των γαλλικών σχολείων, έτσι ώστε να μην απομειωθεί το ενδιαφέρον να τα παρακολουθούν οι ομογενείς μαθητές.
Ο κ. Διγαλάκης έκανε ιδιαίτερη μνεία στη συνεργασία των Πανεπιστημίων των δύο χωρών, ειδικά στο πλαίσιο της νέας εκστρατείας εξωστρέφειας των ελληνικών Πανεπιστημίων, ενώ παρουσίασε στη γαλλική αντιπροσωπεία σχετικές προβλέψεις του νόμου 4692 ο οποίος ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2020. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη δυνατότητα δημιουργίας Ξενόγλωσσων Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών στα ελληνικά ΑΕΙ τα οποία μπορούν να πραγματοποιούνται και στη γαλλική γλώσσα, καθώς επίσης και στη δυνατότητα συνεργασίας των Πανεπιστημίων των δύο χωρών, για τη συνδιοργάνωση ξενόγλωσσων προγραμμάτων διπλής ειδίκευσης.