Το Σκάκι στα σχολεία – Δεκτή η πρόταση του Χάρη Μαμουλάκη

Ημερομηνία:

Συνάντηση Χάρη Μαμουλάκη με την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία

Αποδεκτή έκανε η Υπουργός Παιδείας την πρόταση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη, με την οποία ζητούσε να ενταχθεί το Σκάκι στις θεματικές ενότητες των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Ο Χάρης Μαμουλάκης ενημέρωσε και επίσημα την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία – Ε.Σ.Ο. για την απάντηση της Υπουργού Παιδείας, έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία με τον προβλεπόμενο τρόπο. Στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Μακρόπουλος, επί χρόνια Πρόεδρος της Ε.Σ.Ο. και πρώην Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας και ο Ταμίας της Ε.Σ.Ο. και Ομοσπονδιακός Μετρ Σπύρος Ιλαντζής, συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Σκακιστική οικογένεια και άπτονται της ανάπτυξης του αθλήματος σε εθνικό επίπεδο, καθώς και η νέα πρόταση του Χάρη Μαμουλάκη να ενταχθεί το Σκάκι και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Η αποδοχή της πρότασης να ενταχθεί το Σκάκι στα σχολεία, με γεμίζει χαρά και ικανοποίηση» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Το Σκάκι προάγει τη δικαιοσύνη, την ένταξη και τον αμοιβαίο σεβασμό, την ανεκτικότητα και την κατανόηση, ενώ σύμφωνα με σειρά επιστημονικών μελετών, έχει πολλαπλά θετικά οφέλη στις νεαρές ηλικίες βελτιώνοντας τις σχολικές επιδόσεις των μαθητών έως και 60%. Γι’ αυτό και πολλές χώρες ανά τον κόσμο, όπως οι Η.Π.Α., η Ρωσία, η Γερμανία, η Κίνα, η Αγγλία, η Ολλανδία, η Γαλλία, η Τουρκία, η Βενεζουέλα, η Γεωργία, η Αυστρία, η Βραζιλία, η Αργεντινή, το Μεξικό, η Λιβύη, κ.α., το έχουν εντάξει στην εκπαιδευτική διαδικασία. Είμαι βέβαιος ότι μόνο οφέλη θα προκύψουν για τα παιδιά μας από αυτή την διαδικασία.».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αυτό το ρήγμα δεν θα μπαζωθεί

Το ρήγμα στην κοινωνία και στον τρόπο που αντιμετωπίζει...

Το Σάββατο η πιο κρύα ημέρα της...

Τα θερμόμετρα το Σάββατο αναμένεται να δείξουν τις χαμηλότερες...

Αυτό το ρήγμα δεν θα μπαζωθεί

Το ρήγμα στην κοινωνία και στον τρόπο που αντιμετωπίζει...

Το Σάββατο η πιο κρύα ημέρα της...

Τα θερμόμετρα το Σάββατο αναμένεται να δείξουν τις χαμηλότερες...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χρονιά – ρεκόρ για την Κνωσό το 2024 – Περισσότεροι από 1.000.000 οι επισκέπτες

Το Ανάκτορο της Κνωσού, σύμφωνα με την κυρία Συθιακάκη...

Ηράκλειο: Επεισόδιο με πυροβολισμούς και τραυματίες έξω από γνωστό κέντρο διασκέδασης

Ανάστατοι από την όλη κατάσταση κάτοικοι και περίοικοι Σοβαρό επεισόδιο...

Πώς η κρητική κουζίνα έγινε πρωταγωνίστρια στον παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας

Με την ανακήρυξή της σε Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης...

Εορτολόγιο 23 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...