Τηγανητές πέτρες – Η κινεζική γαστρονομική τρέλα συγκλονίζει το διαδίκτυο

Ημερομηνία:

Σε δύσκολους οικονομικούς καιρούς, μία νέα πρώτη ύλη, η οποία μπορεί να μπει στο τηγάνι και να εξοικονομήσει χρήματα, κερδίζει σε δημοτικότητα μεταξύ των Κινέζων χρηστών του διαδικτύου. Αυτή η πρώτη ύλη είναι οι πέτρες.

Τα βίντεο με σεφ που φτιάχνουν τηγανητές πέτρες είναι η τελευταία τάση στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ορισμένα δείχνουν σεφ να τηγανίζουν βότσαλα με σκόρδο και τσίλι σε πολυσύχναστες νυχτερινές αγορές, ενώ άλλα απεικονίζουν βουκολικές σκηνές με χωρικούς να μαγειρεύουν φρεσκοψαρεμένες πέτρες σε μια όχθη ποταμού.

Δείτε το βίντεο

Μιλάμε για τρέλα;

Όπως και να έχει, το πιάτο, γνωστό ως suodiu (ρουφήξτε και πετάξτε), έχει αναβίωση, τουλάχιστον σε βίντεο με ανθρώπους που κάνουν πλάκα σε ανυποψίαστους φίλους. Ενώ ορισμένοι διαδικτυακοί σεφ επιμένουν ότι πρόκειται για ένα νόστιμο πιάτο, άλλα βίντεο δείχνουν ανυποψίαστους θαμώνες να φτύνουν τις πέτρες με τρόμο.

Ένα βίντεο με σχεδόν 800.000 προβολές δείχνει έναν σεφ να προσφέρει μια μερίδα suodiu για 16 γιουάν (1,74 λίρες), το οποίο κάποιοι είπαν ότι είναι ακριβό αν σκεφτεί κανείς ότι τα συστατικά μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.

Δείτε το βίντεο

Ιστορικό πιάτο

Το πιάτο λέγεται ότι χρονολογείται από εκατοντάδες χρόνια, όταν οι βαρκάρηδες στην αποκλεισμένη από την ξηρά επαρχία Χουμπέι ξέμεναν από ζώα και λαχανικά ενώ ταξίδευαν κατά μήκος του ποταμού Γιανγκτσέ και έτσι στράφηκαν στα ορυκτά. Όπως είναι φυσικό, σύμφωνα με μια ιστορία του πιάτου, η δημοτικότητά του μειώθηκε μετά την οικονομική ανάπτυξη και την έλευση μηχανοκίνητων σκαφών στο Χουμπέι, μειώνοντας τις πιθανότητες οι βαρκάρηδες να μείνουν χωρίς προμήθειες.

Το πιάτο συνδέεται επίσης με τον λαό Tujia, μια εθνοτική μειονότητα που κατάγεται από την οροσειρά Wuling που εκτείνεται στα σύνορα των Hubei, Hunan και Guizhou.

Σύμφωνα με ένα ιστολόγιο τροφίμων, οι πέτρες του ποταμού έχουν μια φυσική γεύση ψαριού που ενισχύεται όταν τηγανίζονται σε υψηλή θερμοκρασία.

Όποια κι αν είναι η γαστρονομική τους ελκυστικότητα, πολλοί άνθρωποι δεν πείθονται. Κάποιοι έχουν επισημάνει τους κινδύνους πνιγμού.

Ένας άλλος σχολιαστής προβλέπει ότι η επόμενη διατροφική τάση θα είναι ένα συστατικό που είναι πιο εύκολο να καταπιεί κανείς: Η λάσπη.

*Με στοιχεία από theguardian.com

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Θέατρο τις Δευτέρες: Νέκυια Λ΄ ραψωδία της...

Δευτέρα 27 και Τρίτη 28 Ιανουαρίου, στις 21:00, στην...

Χανιά:Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη...

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, στο άκουσμα της...

Θέατρο τις Δευτέρες: Νέκυια Λ΄ ραψωδία της...

Δευτέρα 27 και Τρίτη 28 Ιανουαρίου, στις 21:00, στην...

Χανιά:Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη...

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, στο άκουσμα της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
ΚΟΥΡΑΤΟΡΑΣ – ΒΙΟΖΩΕΛ – 300Χ250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Νίκη Κούβελου στην ΕΟΕ, ήττα Καπράλου, Βρούτση και Κυβέρνησης

Ο εκπρόσωπος της ιππασίας στην Ολομέλεια, επιβλήθηκε κατά κράτος...

Ηράκλειο:Το Πανεπιστήμιο Των Ορέων στο Μεταξοχώρι του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων

Η εξόρμηση του Πανεπιστημίου Των Ορέων στο Μεταξοχώρι του...

Κρήτη:Αποφάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας

Υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νίκου Ξυλούρη συνεδρίασε...