Θεσσαλονίκη: Τοποθετείται στη Νέα Παραλία το μνημείο για τα 57 θύματα των Τεμπών

Ημερομηνία:

Τα εγκαίνια για το μνημείο θα πραγματοποιηθούν στις 2 Μαρτίου, λίγες ημέρες μετά τη θλιβερή επέτειο της φονικής σύγκρουσης των τρένων που οδήγησε στον θάνατο 57 άτομα.

Άρχισαν οι εργασίες τοποθέτησης, από σήμερα το πρωί, στη Νέα Παραλία, στη Θεσσαλονίκη, για το μνημείο που είναι αφιερωμένο στα 57 θύματα από την τραγωδία στα Τέμπη.

«Το Δέντρο της Μνήμης», όπως ονομάζεται, τοποθετείται στον Κήπο του Απογευματινού Ήλιου, όπως αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Το μνημείο είναι περιφραγμένο και έως τώρα έχει τοποθετηθεί η μεγάλη βάση και ο κορμός.

Το έργο, που είναι δωρεά του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών, φιλοτέχνησε η εικαστικός Μαρία Μανδάκη και κατασκεύασε ο σιδηρουργός Γιώργος Σαντεξής.

«Το Δέντρο της Μνήμης» θα σηματοδοτεί το τέλος της διαδρομής για τα θύματα της μεγάλης τραγωδίας που έχει συγκλονίσει τη χώρα. Στην Αθήνα τοποθετείται «Το δέντρο των Ψυχών», που συμβολίζει την αρχή της διαδρομής.

Όπως έχει γίνει γνωστό, τα εγκαίνια του μνημείου θα πραγματοποιηθούν στις 2 Μαρτίου, λίγες ημέρες μετά τη θλιβερή επέτειο της φονικής σύγκρουσης των τρένων που οδήγησε στον θάνατο 57 άτομα.

Δείτε φωτογραφίες από το μνημείο:

 

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χαλκιδική: Νεκρή 60χρονη που έπεσε στο κενό...

Η άτυχη γυναίκα έκανε εργασίες στο μπαλκόνι του σπιτιού...

«Επιχειρούν να σπιλώσουν με συνωμοσιολογικά σενάρια το...

Στην αίτησή της προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, με...

Χαλκιδική: Νεκρή 60χρονη που έπεσε στο κενό...

Η άτυχη γυναίκα έκανε εργασίες στο μπαλκόνι του σπιτιού...

«Επιχειρούν να σπιλώσουν με συνωμοσιολογικά σενάρια το...

Στην αίτησή της προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, με...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related