Θεσσαλονίκη: Μητέρα κλείδωνε γυμνή την κόρη της σε παγωμένο δωμάτιο χωρίς νερό και τροφή

Ημερομηνία:

Αποτροπιασμό προκαλεί μία υπόθεση κακοποίησης ενός 8χρονου κοριτσιού στις Συκιές Θεσσαλονίκη. Η μητέρα της την κλείδωνε γυμνή και χωρίς τροφή και νερό σε ένα παγωμένο δωμάτιο… για τιμωρία.

Η φρίκη που ζούσε η ανήλικη αποκαλύφθηκε το Φεβρουάριο του 2016, μετά από καταγγελία συγγενικού προσώπου που προκάλεσε την παρέμβαση των Αρχών.

Όταν αστυνομικοί πήγαν στο διαμέρισμα της οικογένειας, η γιαγιά και τρία από τα εγγόνια της «κάθονταν στο σαλόνι, έναν ζεστό χώρο και έβλεπαν τηλεόραση», ωστόσο η 8χρονη δεν ήταν πουθενά.

Η υπόθεση εξετάστηκε σε δεύτερο βαθμό

Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα σε δεύτερο βαθμό στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Η 32χρονη μητέρα, που δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, κρίθηκε ένοχη για ενδοοικογενειακή βία με κίνδυνο για σωματικές βλάβες σε βάρος της ανήλικης κόρης της και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή.

Σε πρώτο βαθμό τής είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης έξι ετών. Κατηγορούμενη για την ίδια υπόθεση κατέστη και η γιαγιά του κοριτσιού, που έχει φύγει από τη ζωή.

«Η γιαγιά είπε πως η μικρή ήταν έξω για δουλειές με τη μητέρα της, ωστόσο εμείς είπαμε ότι θα περιμένουμε. Αφού πέρασε λίγη ώρα, τελικά ανέφερε πως το παιδί είναι μέσα στο δωμάτιο και κοιμάται και δεν θέλει να το ενοχλήσουμε. Εμείς πήγαμε μετά από υπόδειξη των άλλων παιδιών. Αυτό που αντίκρισα ήταν σοκαριστικό», κατέθεσε αστυνομικός στο δικαστήριο.

Κα συνέχισε: «Ανοίγοντας την πόρτα, μου ήρθε μια απίστευτη δυσοσμία από ούρα. Το δωμάτιο ήταν σκοτεινό και άδειο από έπιπλα, τα παράθυρα ήταν ορθάνοιχτα μέσα στο καταχείμωνο και ακόμα θυμάμαι το κρύο που είχε εκείνη την ημέρα. Το παιδί ήταν κουλουριασμένο και γυμνό κάτω στο πάτωμα. Έπαθα σοκ. Δεν μπορούσε καν να σηκωθεί. Είχε να φάει και να πιει νερό για μέρες».

«Μια μέρα εάν αργούσαν οι αστυνομικοί το παιδί θα μπορούσε να είχε πεθάνει», τόνισε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι φρικτές στιγμές ζούσαν και τα αδέρφια της μικρής, καθώς συχνά τιμωρούνταν και αυτά από τις δύο γυναίκες.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τέλη κυκλοφορίας: Από σήμερα η πληρωμή με...

Από σήμερα οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν τα τέλη...

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,6 εκατ. ευρώ...

Κέρδη άνω των 2,6 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ...

Τέλη κυκλοφορίας: Από σήμερα η πληρωμή με...

Από σήμερα οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν τα τέλη...

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,6 εκατ. ευρώ...

Κέρδη άνω των 2,6 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Μαλεβιζίου : Ζύμωσαν μαζί με τα εγγόνια τους στον Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Γαζίου

Μια ιδιαίτερη έκπληξη επιφύλαξαν γιαγιάδες παιδιών του Δημοτικού Βρεφονηπιακού...

Κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου Χανίων το Σάββατο 12 Απριλίου 2025

Ο Δήμος Χανίων ανακοινώνει ότι το Σάββατο, 12 Απριλίου...

Μανώλης Σηφάκης: «Κάθε δρομέας πρέπει να ζήσει και να απολαύσει τη μοναδική εμπειρία του Νικηφόρειου Δρόμου»

Λάβετε θέσεις! Με ανυπομονησία περιμένουν το σύνθημα εκκίνησης οι πιστοί...