«Σχεδόν όλοι οι προκάτοχοι του Τάκη Θεοδωρικάκου και οι οποίοι είχαν θητεύσει στη Λεωφόρο Κατεχάκη σε πιο «θερμές» περιόδους είχαν προσωπικές φρουρές της τάξης των 30-60 ατόμων. Και για αυτούς είχαν εκπονηθεί τα συνήθη σχέδια ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. όπου όμως οι ίδιοι δεν ζητούσαν την ενισχυμένη συνοδεία τους για επιδεικτικούς λόγους όπως συμβαίνει με τον νυν υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τον οποίο απασχολούνται συνολικά περίπου 200 άτομα, αν συνυπολογισθούν και οι βάρδιες ομάδων ΟΠΚΕ, ΜΑΤ που κατοικοεδρεύουν σε οικήματά του.»
» Οι άλλοι υπουργοί είχαν συνήθως συνοδεία τεσσάρων φρουρών σε δύο υπηρεσιακά αυτοκίνητα (σ.σ.: σε ένα από αυτά επέβαινε κι ο υπουργός) και οι οποίοι εργάζονταν σε τέσσερις βάρδιες. Κι όχι τις ατελείωτες αυτοκινητοπομπές του Τ. Θεοδωρικάκου που προκαλούν δέος. Εξάλλου κανένα σχέδιο «τρωτότητας» δεν επιβάλλει σε κάποιον προϊστάμενο της Λεωφόρου Κατεχάκη να έχει περίπου 85 ενστόλους στο γραφείο του στο υπουργείο από τους οποίους κάποιοι δεν έρχονται καν στη Λεωφόρο Κατεχάκη και απασχολούνται στο πολιτικό γραφείο του και για την προεκλογική καμπάνια του. Πρόκειται ασφαλώς για αστυνομικούς που αφαιρούνται από το κρίσιμο έργο της αστυνόμευσης, με τον υπουργό να αποφεύγει να αποδεσμεύσει μερικούς από αυτούς για να ενισχυθούν σημαντικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.».
Σε αυτή την αναφορά προχώρησαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Λεωφόρου Κατεχάκη αλλά και πρώην υπουργοί, με τους οποίους επικοινώνησαν «ΤΑ ΝΕΑ», σχετικά με το μείζον πολιτικό θέμα που δημιουργείται με την υπερφρούρηση του Τ. Θεοδωρικάκου. Με τα ερωτήματα να αφορούν τις συνολικές αμφιλεγόμενες επιλογές του προϊσταμένου της Λεωφόρου Κατεχάκη.
Αποκαλύψεις
Με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αποφεύγει να πει οτιδήποτε για τις διαδοχικές αποκαλύψεις του «Βήματος της Κυριακής», που δεν αφορούν μόνο τη συνοδεία-μαμούθ που θα ζήλευε κι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά και για σειρά άλλων ζητημάτων.
Όπως δηλαδή τις αναφορές για πρόταση στενής συνεργάτιδάς του για αποψίλωση και ουσιαστική κατάργηση της Ομάδας Δράση, για προεκλογικά σουαρέ πολυτελείας σε μεγάλα νυκτερινά κέντρα και την πρόσληψη ως «συμβούλου» του, στενού συγγενούς ιδιοκτήτη κάποιων από αυτά.
Όπως εξάλλου για την υποστήριξη του προεκλογικού αγώνα του από πρώην αστυνομικούς και ιδιώτες, ορισμένοι από τους οποίους φαίνεται να στοχεύουν να επηρεάσουν τις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. με την προώθηση «ημετέρων» αξιωματικών, ορισμένοι από τους οποίους έχουν μνημονευθεί στην έρευνα της ΕΥΠ την περίοδο 2016-2018 για μεγάλο κύκλωμα διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ.
Επιπλέον ζητούμενα για τον Τ. Θεοδωρικάκο είναι αιτήματα που φαίνεται να υποβάλλονται για ευνοϊκές μεταθέσεις αξιωματικών με ύποπτες διασυνδέσεις κι αν γνωρίζει για αυτά. Οπως εξάλλου για την παραμονή σε ευαίσθητα πόστα αστυνομικών με καταγγελίες για αδράνεια σε θέματα οργανωμένου εγκλήματος, όπως και για την αιφνιδιαστική τοποθέτηση σε φορέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ατόμων που σχετίζονται με τους πολιτικούς υποστηρικτές του Τ. Θεοδωρικάκου. Χωρίς να δίνεται απάντηση για κανένα από αυτά τα θέματα.
Σημειώνεται ότι σε αρχικό δημοσίευμα του «Βήματος» προ δύο εβδομάδων προσδιοριζόταν ότι ο αριθμός των φρουρών του Τ. Θεοδωρικάκου ήταν 165 (στο γραφείο του υπουργού για διάφορες εργασίες και ως συνοδοί ασφαλείας στις μετακινήσεις του προσδιοριζόταν ότι απασχολούνταν 55 (!) συνολικά αστυνομικοί στις κατοικίες στην Αττική και στη Λακωνία και στο γραφείο του άλλα 103 άτομα, από τους οποίους περίπου 45 είναι από τα ΜΑΤ, 40 από την Ασφάλεια Αττικής και από άλλες υπηρεσίες συνυπολογιζόμενων των βαρδιών), στην ανακοίνωσή του, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. δεν διέψευδε τον επίσης πρωτοφανή αυτόν αριθμό. Προσθέτοντας ότι αυτό συνέβαινε με βάση τον σχεδιασμό ασφαλείας και ύστερα από μια επίθεση, μικρού βεληνεκούς, με πέτρες και μπογιές στο γραφείο του υπουργού τον περασμένο Σεπτέμβριο.
«Διάψευση»
Ομως μετά το προχθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας, που εκτόξευε αυτόν τον αριθμό σε 195 φρουρούς (καθότι από τη δημοσιογραφική έρευνα προέκυψε ότι ο αστυνομικοί απασχολούμενοι στο γραφείο του ήταν 83-85 και όχι 55 όπως μνημονεύθηκε αρχικά), επιχειρήθηκε «διάψευση» συνολική με επίκληση ότι «τα μέτρα που λαμβάνονται για την ασφάλεια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι θεσμικά προβλεπόμενα και συνήθη».
Κάτι ωστόσο που έρχεται σε αντίθεση όχι μόνο με τις προαναφερόμενες αναφορές προκατόχων του, αλλά και με σημεία της πρώτης ανακοίνωσης.
Με το ιδιόμορφο σκεπτικό «δεν διαψεύδουμε τους 165 φρουρούς, αλλά για τους 195 εξανιστάμεθα και τους απαρνούμαστε», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται πόσοι είναι τελικά οι φρουροί του και τι αριθμό διαφοροποίησης αφορά η επιχειρούμενη «διάψευση».