Τα κατάφερε η 4χρονη Μαρία που κατάπιε φυστίκι – Βγήκε από τη ΜΕΘ

Ημερομηνία:

Βγήκε από τη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ έπειτα από περίπου δύο εβδομάδες το 4χρονο κοριτσάκι που είχε καταπιεί φυστίκι και του σφηνώθηκε στον πνεύμονα.

Σύμφωνα με το Cretapost.gr, η 4χρονη Μαρία νοσηλεύεται πλέον στην Παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Το κοριτσάκι έχει διαφύγει εντελώς τον κίνδυνο, ενώ οι γονείς της δεν λείπουν λεπτό από κοντά της.

«Είναι άγνωστο πότε θα πάρει εξιτήριο το παιδί ωστόσο τα δύσκολα πέρασαν» είπε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ και χειρουργός Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Το κοριτσάκι παρουσίασε αναπνευστική δυσχέρεια και από την πρώτη στιγμή η κατάστασή της κρίθηκε ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Επί 16 ημέρες έδωσε σκληρή μάχη για την επιβίωσή της.

Στις 6 Δεκεμβρίου οι γιατροί κατάφεραν να «ξυπνήσουν» το παιδί με επιτυχία και να αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη. «Η κατάσταση της υγείας της εμφανίζει σημάδια βελτίωσης. Η 4χρονη αποσωληνώθηκε ωστόσο παραμένει στην Εντατική» είχε δηλώσεις τότε ο κ. Χαλκιαδάκης.

Το χρονικό
Όλα συνέβησαν στη Σαντορίνη, όταν το παιδί ξαφνικά είχε δυσχέρεια στην αναπνοή του μπροστά στα απελπισμένα μάτια των γονιών της, έπειτα από κατάποση φιστικιών.

Σύντομα στήθηκε επιχείρηση αεροδιακομιδής, με το 4χρονο κορίτσι να μεταφέρεται στην Κρήτη και να διασωληνώνεται από τον γιατρό της αεροδιακομιδής άμεσα, με την άφιξη του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Το ίδιο βράδυ της Τρίτης 29 Νοεμβρίου υποβλήθηκε σε κατεπείγουσα χειρουργική επέμβαση για την ενδοσκοπική αφαίρεση των φυστικιών που είχαν αποφράξει τον δεξί της πνεύμονα (δεξιό στελεχιαίο βρόγχο).

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δημιουργείται εθνικό δίκτυο μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας...

Χρηματοδοτούνται με 41,22 εκατ. ευρώ 107 νέες προτάσεις. Η δημιουργία...

Τέλος χρόνου με την κτηματογράφηση- Η διαδικασία...

Εάν δεν δηλωθούν τα ακίνητα, τότε καταλήγουν στο ελληνικό...

Δημιουργείται εθνικό δίκτυο μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας...

Χρηματοδοτούνται με 41,22 εκατ. ευρώ 107 νέες προτάσεις. Η δημιουργία...

Τέλος χρόνου με την κτηματογράφηση- Η διαδικασία...

Εάν δεν δηλωθούν τα ακίνητα, τότε καταλήγουν στο ελληνικό...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δημιουργείται εθνικό δίκτυο μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας – Η πρόταση για την Κρήτη

Χρηματοδοτούνται με 41,22 εκατ. ευρώ 107 νέες προτάσεις. Η δημιουργία...

Τέλος χρόνου με την κτηματογράφηση- Η διαδικασία για να μη χάσετε τα ακίνητα σας

Εάν δεν δηλωθούν τα ακίνητα, τότε καταλήγουν στο ελληνικό...

Εκλογές στη Γερμανία: Ποιος είναι ο Φρίντριχ Μερτς και ποια είναι η ατζέντα του

Ο Φρίντριχ Μερτς χωρίς προηγούμενη κυβερνητική εμπειρία, καλείται να...