Τα φρούτα που χαρίζουν επίπεδη κοιλιά

Ημερομηνία:

Ενώ ορισμένα φρούτα είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και φυσικά σάκχαρα, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν είναι λόγος για να τα αποφεύγουμε. Μας παρέχουν αμέτρητα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν χρόνιες ασθένειες και παθήσεις, όπως ο καρκίνος ενώ μπορούν να ενισχύσουν και τις προσπάθειές μας για απώλεια βάρους.

Φρούτα κατά του λίπους

Συμβάλλουν στην απώλεια βάρους και την μείωση του λίπους καθώς είναι φυσικά χαμηλά σε θερμίδες, υψηλά σε όγκο λόγω της φυσικής τους περιεκτικότητα σε νερό και ταυτόχρονα είναι και αντιφλεγμονώδη. Η φλεγμονή αυξάνει την εναπόθεση λίπους στο σώμα, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς, ενώ τα αντιφλεγμονώδη τρόφιμα, όπως τα φρούτα, μπορούν να βοηθήσουν στην καύση λίπους σε αυτές τις περιοχές, μας εξηγούν οι ειδικοί.

Ένα μήλο την ημέρα
Τα μήλα είναι τόσο γνωστά για τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες, που ξεχνάμε ότι συμβάλλουν στην αποκατάσταση του μικροβιώματος του εντέρου. Οι φυτικές ίνες και οι πολυφαινόλες στο δέρμα και τη σάρκα τους «ζυμώνονται» στο παχύ έντερο όπου τροφοδοτούν την ανάπτυξη ευεργετικών βακτηρίων, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής.

Μια χούφτα μούρα
Τα μούρα είναι γνωστά για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Τώρα σύμφωνα με νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Appetite, φαίνεται ότι αν καταναλωθούν ως απογευματινό σνακ μπορεί να μειώσουν την όρεξή σας, μειώνοντας τις πιθανότητες υπερκατανάλωσης. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έτρωγαν μούρα ως απογευματινό, κατανάλωναν κατά μέσο όρο 133 λιγότερες θερμίδες στο δείπνο.

Γκρέιπφρουτ (και) κατά της χοληστερίνης
Το μισό γκρέιπφρουτ περιέχει μόνο περίπου 40 θερμίδες και σχεδόν 4,5 γραμμάρια πηκτίνης, μια διαλυτή ίνα γνωστή για την ικανότητά της να μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης. Σύμφωνα με το Journal of Medicinal Food, η κατανάλωση μισού φρέσκου γκρέιπφρουτ πριν από τα γεύματα συσχετίστηκε με σημαντική απώλεια βάρους, κατά μέσο όρο 3,5 κιλά σε 12 εβδομάδες ενώ βελτιώνεται και η αντίσταση στην ινσουλίνη.

Αβοκάντο, το δημοφιλές
Οι φυτικές ίνες και τα μονοακόρεστα λίπη από την κατανάλωση ενός αβοκάντο την ημέρα βελτιώνουν την υγιή μικροχλωρίδα του εντέρου και βοηθούν στην απώλεια βάρους, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη. Επιπλέον, έρευνα στο Journal of the American Heart Association έδειξε ότι η κατανάλωση ενός αβοκάντο την ημέρα συσχετίστηκε με μειωμένο αίσθημα πείνας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μια Απίθανη Φιλία: Σκύλος και Δελφίνι Κολυμπούν...

Δεν είναι σκηνή από ταινία, αλλά μια μαγευτική πραγματικότητα!...

Χιλιάδες δελφίνια χορεύουν στη θάλασσα και προσφέρουν...

Καλιφόρνια: Το εντυπωσιακό θέαμα άφησε άφωνο το πλήρωμα ενός...

Μια Απίθανη Φιλία: Σκύλος και Δελφίνι Κολυμπούν...

Δεν είναι σκηνή από ταινία, αλλά μια μαγευτική πραγματικότητα!...

Χιλιάδες δελφίνια χορεύουν στη θάλασσα και προσφέρουν...

Καλιφόρνια: Το εντυπωσιακό θέαμα άφησε άφωνο το πλήρωμα ενός...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λασίθι:Ευχαριστήριο Δήμου Αγίου Νικολάου για το “Καρναβάλι της Λίμνης”

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην...

EURECA-PRO: Εγκαίνια της εγκατάστασης ΕURECA-PRO Landmark στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο για την...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας : Συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του...