Τα φρούτα που χαρίζουν επίπεδη κοιλιά

Ημερομηνία:

Ενώ ορισμένα φρούτα είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και φυσικά σάκχαρα, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν είναι λόγος για να τα αποφεύγουμε. Μας παρέχουν αμέτρητα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν χρόνιες ασθένειες και παθήσεις, όπως ο καρκίνος ενώ μπορούν να ενισχύσουν και τις προσπάθειές μας για απώλεια βάρους.

Φρούτα κατά του λίπους

Συμβάλλουν στην απώλεια βάρους και την μείωση του λίπους καθώς είναι φυσικά χαμηλά σε θερμίδες, υψηλά σε όγκο λόγω της φυσικής τους περιεκτικότητα σε νερό και ταυτόχρονα είναι και αντιφλεγμονώδη. Η φλεγμονή αυξάνει την εναπόθεση λίπους στο σώμα, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς, ενώ τα αντιφλεγμονώδη τρόφιμα, όπως τα φρούτα, μπορούν να βοηθήσουν στην καύση λίπους σε αυτές τις περιοχές, μας εξηγούν οι ειδικοί.

Ένα μήλο την ημέρα
Τα μήλα είναι τόσο γνωστά για τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες, που ξεχνάμε ότι συμβάλλουν στην αποκατάσταση του μικροβιώματος του εντέρου. Οι φυτικές ίνες και οι πολυφαινόλες στο δέρμα και τη σάρκα τους «ζυμώνονται» στο παχύ έντερο όπου τροφοδοτούν την ανάπτυξη ευεργετικών βακτηρίων, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής.

Μια χούφτα μούρα
Τα μούρα είναι γνωστά για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Τώρα σύμφωνα με νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Appetite, φαίνεται ότι αν καταναλωθούν ως απογευματινό σνακ μπορεί να μειώσουν την όρεξή σας, μειώνοντας τις πιθανότητες υπερκατανάλωσης. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έτρωγαν μούρα ως απογευματινό, κατανάλωναν κατά μέσο όρο 133 λιγότερες θερμίδες στο δείπνο.

Γκρέιπφρουτ (και) κατά της χοληστερίνης
Το μισό γκρέιπφρουτ περιέχει μόνο περίπου 40 θερμίδες και σχεδόν 4,5 γραμμάρια πηκτίνης, μια διαλυτή ίνα γνωστή για την ικανότητά της να μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης. Σύμφωνα με το Journal of Medicinal Food, η κατανάλωση μισού φρέσκου γκρέιπφρουτ πριν από τα γεύματα συσχετίστηκε με σημαντική απώλεια βάρους, κατά μέσο όρο 3,5 κιλά σε 12 εβδομάδες ενώ βελτιώνεται και η αντίσταση στην ινσουλίνη.

Αβοκάντο, το δημοφιλές
Οι φυτικές ίνες και τα μονοακόρεστα λίπη από την κατανάλωση ενός αβοκάντο την ημέρα βελτιώνουν την υγιή μικροχλωρίδα του εντέρου και βοηθούν στην απώλεια βάρους, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη. Επιπλέον, έρευνα στο Journal of the American Heart Association έδειξε ότι η κατανάλωση ενός αβοκάντο την ημέρα συσχετίστηκε με μειωμένο αίσθημα πείνας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Νάξος: Μοναδικές εικόνες από το νησί –...

Εκτός από τα φλαμίνγκο, πολλά άλλα είδη άγριων πτηνών...

25η Μαρτίου: Η νύφη… παρέλασε δίπλα στα...

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τη νύφη, με το εντυπωσιακό...

Νάξος: Μοναδικές εικόνες από το νησί –...

Εκτός από τα φλαμίνγκο, πολλά άλλα είδη άγριων πτηνών...

25η Μαρτίου: Η νύφη… παρέλασε δίπλα στα...

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τη νύφη, με το εντυπωσιακό...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο_Επίθεση σε οδηγό ταξί στην Αγία Πελαγία: «Με απείλησαν ότι θα με σκοτώσουν»

Δικογραφία με βιντεοληπτικό και ηχητικό υλικό – Αντιμέτωπος με...

Χανιά: Σε τροχιά διαδοχής η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου

Ποια είναι η «επόμενη μέρα» μετά την εκδημία του...

Ηράκλειο:Αναβάλλεται η Διάλεξη «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΜΑΡΑΣ» στο Τμήμα Μαθηματικών

διάλεξη `Θεόδωρος Τομαράς' από τον Καθηγητή G. Veneziano, που...