Σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Χανίων για την δακοκτονία

Ημερομηνία:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Νίκος Καλογερής, συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων με εκπροσώπους των φορέων στους οποίους ανατέθηκε το έργο της πραγματοποίησης των δολωματικών ψεκασμών του προγράμματος δακοκτονίας κατά τα προηγούμενα έτη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο κ. Σταύρος Σταυρουλάκης, πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δήμου Αποκορώνου, ο κ. Βασίλης Κουτσαυτάκης, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γραμβούσας, ο κ. Ελευθέριος Βαρδουλάκης πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταρισμού Ελαιουργείου Παλαιόχωρας και ο κ. Ιωάννης Λουφαρδάκης από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πλατανιά, ενώ συμμετείχε και η κ. Μαρία Μυλωνάκη, Προϊσταμένη της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Π.Ε. Χανίων.

Οι εκπρόσωποι εξέφρασαν τις απόψεις τους για τη δακοκτονία του 2019 και παράλληλα υπέβαλλαν προτάσεις για βελτίωση της κατάστασης και αποφυγή επανάληψης του φαινομένου.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι μια χρονιά όπως η περυσινή με τις ιδιαιτερότητες όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το θέμα του δάκου με τις συνήθεις διαδικασίες, προσωπικό και έξοδα.

Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε ο προγραμματισμός για πέντε (5) ψεκασμούς με τα διατιθέμενα μέχρι σήμερα ποσά, με προοπτική να γίνουν έξι (6), αν απαιτηθεί, υπό την προϋπόθεση ότι το ΥΠΑΑΤ θα προβεί στην αύξηση του ποσού κατά 2 εκατ. €, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός κ. Μ. Βορίδης.
Παράλληλα ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε στην υποβολή διαβήματος προς το ΥΠΑΑΤ προκειμένου να διορθωθεί η στρέβλωση που παρατηρείται όσον αφορά στην κοστολόγηση της δακοκτονίας ανά δέντρο στην Κρήτη, σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Σύλληψη ατόμου με πάνω από 280 γραμμάρια...

Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών...

Γηροκομείο Χανίων: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις – Κατηγορίες...

Την επιδείνωση της υγείας μίας 84χρονης γυναίκας που εισήχθη...

Χανιά:Σύλληψη ατόμου με πάνω από 280 γραμμάρια...

Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών...

Γηροκομείο Χανίων: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις – Κατηγορίες...

Την επιδείνωση της υγείας μίας 84χρονης γυναίκας που εισήχθη...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Σύλληψη ατόμου με πάνω από 280 γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών...

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Ξεσηκωμός σε όλη τη χώρα – Κατεβάζουν ρολά τα πάντα

Απεργία: Στις 28 Φεβρουαρίου ως φόρος τιμής στη μνήμη...

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2025

Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 18:00 θα συνεδριάσει στο...