Συνομιλία Μητσοτάκη – Ιερώνυμου για τη λειτουργία των ναών το Πάσχα

Ημερομηνία:

Ο τρόπος λειτουργίας των Ιερών Ναών και των εξωτερικών χώρων τους την περίοδο του Πάσχα, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων, ήταν το αντικείμενο της συνομιλίας που είχαν σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, και σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης, αμέσως μετά τη συνεδρίαση της ΔΙΣ που είναι προγραμματισμένη για αύριο, Τετάρτη, θα ανακοινωθεί το πλαίσιο υπό το οποίο θα λειτουργήσουν οι ναοί την περίοδο του Πάσχα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται ότι έγιναν εκατέρωθεν συμβιβασμοί και σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές θεωρείται αρκετά πιθανός ο εορτασμός της Ανάστασης νωρίτερα από τα μεσάνυχτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την «ειδική» αποστολή για την επίτευξη του συμβιβασμού έχει αναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Τι εισηγείται η ΔΙΣ
Η Εκκλησία προτείνει υπαίθριες Ακολουθίες, Ανάσταση σε πλατείες και αύλειους χώρους εκκλησίων, καθώς και μεγαλύτερο αριθμό πιστών εντός των ναών.

Ειδικότερα, η πρόταση της Εκκλησίας είναι να επιτραπεί η παρουσία έως 100 ατόμων εντός των μεγάλων ναών και να ισχύσει η αναλογία του ενός πιστού ανά 15 τετραγωνικά μέτρα κλειστού χώρου στις εκκλησίες.

Παράλληλα, προτείνει να επιτραπεί να γίνονται υπαίθριες Ακολουθίες, και η Ακολουθία της Ανάστασης να μπορεί να γίνει σε πλατείες και σε προαύλειους χώρους εκκλησιών.

Ακόμη, προτείνεται αλλαγή του ωραρίου, με τις ακολουθίες της Μ. Πέμπτης και της Μ. Παρασκευής να επεκτείνονται μέχρι τις 23:00 ή και τα μεσάνυχτα, ενώ η Ανάσταση μετά τα μεσάνυχτα.

Πάντως, το κύριο αντικείμενο προβληματισμού των ειδικών είναι οι λιτανείες και οι περιφορές για το φόβο εξάπλωσης του κορωνοϊού λόγω συνωστισμού.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται μετά την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας προς το τέλος της εβδομάδας.https://www.cnn.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εορτολόγιο 23 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Πάπας Φραγκίσκος: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ποντίφικας

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπέστη αναπνευστική κρίση και η κατάσταση...

Εορτολόγιο 23 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Πάπας Φραγκίσκος: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ποντίφικας

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπέστη αναπνευστική κρίση και η κατάσταση...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«Όλα για τη Ζωή μας Vita»: Ψυχοσωματικά συμπτώματα και συμπεριφορές

Ψυχοσωματικά συμπτώματα είναι αυτά που προκύπτουν λόγω διαταραχής σε...

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Ακύρωση εκδηλώσεων στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

Η Οργανωτική Επιτροπή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού προχωρά σε αλλαγές...

Συνάντηση στο Ρέθυμνο για την ψηφιακή κάρτα εργασίας

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση...

Εβδομάδα… «Τεμπών»: Ακραία πόλωση στο πολιτικό σκηνικό ενόψει της μαύρης επετείου

Λιγότερο από μία εβδομάδα απομένει μέχρι τη δεύτερη επέτειο...