Η Περιφέρεια Κρήτης, σταθερά προσηλωμένη στο στόχο της και ανταποκρινόμενη στις νέες συνθήκες, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας του Covid – 19, θα συμμετέχει ως Τιμώμενη Γαστρονομική Περιφέρεια στην online Greek-France Alternative Tourism & Gastronomy Workshop η οποία θα διεξαχθεί από 13 έως 15 Απριλίου 2021.
Οι συμμετέχοντες, παραγωγοί – τυποποιητές του νησιού μας, θα έχουν τη δυνατότητα μέσω ειδικής επαγγελματικής πλατφόρμας, να δημιουργήσουν το εξατομικευμένο προφίλ της επιχείρησής τους, μέσω του οποίου θα παρουσιάσουν, θα προβάλουν και θα προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.
Η συμμετοχή στην ψηφιακή εκδήλωση « Greek-France Alternative Tourism & Gastronomy Workshop», θα συνδυαστεί με οργανωμένες διαδικτυακές εμπορικές Β2Β συναντήσεις, μεταξύ των εκπροσώπων των Ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων και αγοραστών της Γαλλικής αγοράς.
Oι συναντήσεις θα δώσουν την δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να προωθήσουν τα προϊόντα τους και τις γαστρονομικές τους προτάσεις στους συμμετέχοντες αγοραστές της Γαλλίας. Συγκεκριμένα, σε εγχώριους και διεθνείς αγοραστές των κλάδων του χονδρεμπορίου, των σούπερ μάρκετ, των ξενοδοχείων, καθώς και της μαζικής εστίασης.
Σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα, Μανόλης Χνάρης αναφέρει: «Παρά τις αντιξοότητες που έχουν προκύψει, συνεχίζουμε ως Περιφέρεια Κρήτης, να στηρίζουμε την εξωστρέφεια των παραγωγών και των επιχειρήσεων του νησιού μας αλλά και την ισχυροποίηση της παρουσίας μας στην Γαλλική αγορά. Η συμμετοχή μας, στη συγκεκριμένη εκδήλωση ως Τιμώμενη Γαστρονομική Περιφέρεια, αποδεικνύει ότι η Κρητική Κουζίνα και Διατροφή αναγνωρίζεται διεθνώς όπως και η ποιότητα των προϊόντων μας».
Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής, στον σύνδεσμο:
https://www.crete.gov.gr/enimerosi/grafeio-typoy/release/anakoinosi_web-greek-
gastronomy-gallias/