Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο 12ο Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στην Αθήνα

Ημερομηνία:

Στο 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, στην Αθήνα συμμετείχε με δικό της περίπτερο η Περιφέρεια Κρήτης. Στο περίπτερο της φιλοξενήθηκαν οι μελισσοκομικοί σύλλογοι του νησιού που είχαν την ευκαιρία να προβάλουν και να προωθήσουν το υψηλής διατροφικής αξίας ποιότητας, κρητικό μέλι, τόσο στο καταναλωτικό κοινό, όσο και σε επαγγελματίες του κλάδου.

Παράλληλα με την έκθεση πραγματοποιήθηκε το 12ο Συνέδριο για το Μέλι και τα Προϊόντα Μέλισσας, που προβλήθηκε και σε live Streaming μέσω της σελίδας του Φεστιβάλ. Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα δείγματα μελιού που διέθεταν οι μελισσοκομικοί σύλλογοι, αλλά και να δοκιμάσουν τις μοναδικές Κρητικές συνταγές με κύριο συστατικό το μέλι που παρασκεύασαν στο φεστιβάλ οι σεφ με επικεφαλής τον Θωμά Λαζανά.
Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε η Περιφερειακή Σύμβουλος Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη η οποία επισήμανε ότι, «στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι η διαρκής στήριξη των παραγωγών του νησιού, μέσα από στοχευμένες και συντονισμένες, προωθητικές ενέργειες. Η μελισσοκομία αποτελεί σημαντική παραγωγική δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα του νησιού, με μεγάλη δυναμική και προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης. Το Κρητικό μέλι είναι παγκοσμίως γνωστό για την εξαιρετική ποιότητα του, και τις ευεργετικές ιδιότητες του για τον άνθρωπο. Η Περιφέρεια Κρήτης συνεργάζεται με τους παραγωγούς μελιού και μελισσοκομικούς συλλόγους για την καλύτερη προώθηση και προβολή του προϊόντος στην εσωτερική και διεθνή αγορά».
Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης υποστήριξαν τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, Πέτρος Κασσωτάκης και Αντώνης Μαθιουλάκης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Έτος-ρεκόρ για το Ανάκτορο της Κνωσού –...

Χρονιά ρεκόρ ήταν το 2024 για το Ανάκτορο της...

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί για αύριο...

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το...

Έτος-ρεκόρ για το Ανάκτορο της Κνωσού –...

Χρονιά ρεκόρ ήταν το 2024 για το Ανάκτορο της...

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί για αύριο...

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί για αύριο Κυριακή (22/02)

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το...

Αιματηρό επεισόδιο στη Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι στη Μυλούζ – Ένας νεκρός και δύο τραυματίες

Ένας ύποπτος έχει συλληφθεί. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι δύο...