Στο «κόκκινο» η Ανατολική Μεσόγειος – Συνωστισμός πολεμικών πλοίων στην περιοχή

Ημερομηνία:

Με την Τουρκία να μην λογαριάζει το παραμικρό και τη Λιβύη να φλέγεται, όλες οι μεγάλες δυνάμεις σπεύδουν να εμπλακούν στη σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου, προσπαθώντας να εδραιώσουν την παρουσία τους στην ευρύτερη περιοχή, σε ένα παιχνίδι εξουσίας άνευ προηγουμένου.

Αυτός είναι και ο λόγος που τις τελευταίες ώρες παρατηρείται «συνωστισμός» από πολεμικά -και όχι μόνο- πλοία στην ευρύτερη περιοχή.

Το θερμόμετρο έχει χτυπήσει «κόκκινο» και αυτό αποτυπώνεται και στον χάρτη που δίνει στη δημοσιότητα ο λογαριασμός της Petroleum Economist, στο Twitter.Σε αυτόν αποτυπώνεται η τοποθεσία πολεμικών πλοίων της Ελλάδας, των ΗΠΑ της Γαλλίας, της Τουρκίας, της Αιγύπτου αλλά και της Γερμανίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χάρτης μπορεί να μην δείχνει ακριβώς τη θέση των πλοίων, όμως αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο το κλίμα που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το sigmalive.com, από χθες το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις έφθασε εντός του θαλασσοτεμαχίου 4, δυτικά της Κύπρου, με απλωμένα τα καλώδιά του.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα Marine Triffic το πλοίο βρίσκεται «εκτός εμβέλειας» από τις 21/1, όταν και έπλεε ανοιχτά της Αττάλειας.Από… κοντά το επιβλέπουν δύο τουρκικές φρεγάτες. Την ίδια ώρα τα τουρκικά γεωτρύπανα παραμένουν στην κυπριακή ΑΟΖ, μαζί με υποστηρικτικά σκάφη.

Μάλιστα και το Γιαβούζ βρίσκεται «εκτός εμβέλειας» από τις 26/12/2019.Βορειότερα στην περιοχή πλέει το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ μαζί μαζί με άλλα υποστηρικτικά πλοία.

Παράλληλα στην περιοχή πλέουν και αμερικανικές και αιγυπτιακές φρεγάτες.

Ακόμα, μια φρεγάτα της Τουρκίας πλέει στη θαλάσσια περιοχή στην οποία έχουν συμπεριλάβει Άγκυρα και Τρίπολη στο παράνομο μνημόνιο που υπέγραψε ο Ερντογάν με τον Σάρατζ. Αυτό αποτελεί ακόμα μια κατάφωρη παραβίαση, από πλευράς της Τουρκίας της συμφωνίας των μεγάλων δυνάμεων στη Διάσκεψη του Βερολίνου, για τερματισμό όλων των ξένων παρεμβάσεων στην περιοχή.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το Politikakritis.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των...

Στο πλευρό των συντακτών και των εργαζομένων στα Μέσα...

Πανεργατική απεργία: Πανελλαδικός ξεσηκωμός την Τετάρτη –...

Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι θα συμμετάσχουν στην πανεργατική απεργία...

Το Politikakritis.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των...

Στο πλευρό των συντακτών και των εργαζομένων στα Μέσα...

Πανεργατική απεργία: Πανελλαδικός ξεσηκωμός την Τετάρτη –...

Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι θα συμμετάσχουν στην πανεργατική απεργία...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το Politikakritis.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ για τις Συλλογικές Συμβάσεις

Στο πλευρό των συντακτών και των εργαζομένων στα Μέσα...

Πανεργατική απεργία: Πανελλαδικός ξεσηκωμός την Τετάρτη – Την Τρίτη απεργούν τα ΜΜΕ

Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι θα συμμετάσχουν στην πανεργατική απεργία...

Τι γιορτάζουμε σήμερα Τρίτη 8 Απριλίου 2025

Ποια είναι η ορθόδοξη γιορτή σήμερα Τρίτη 8 Απριλίου...