Στη Βουλή το θέμα με πρωτοβουλία του Σωκράτη Φάμελλου και του Χάρη Μαμουλάκη για το νέο χαράτσι της ΔΕΗ

Ημερομηνία:

Έρχεται νέο χαράτσι για τους καταναλωτές ηλεκτρισμού

Στη Βουλή το θέμα με πρωτοβουλία
του Σωκράτη Φάμελλου και του Χάρη Μαμουλάκη

Τις αυξήσεις που θα προκύψουν στους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με το νέο χαράτσι που σχεδιάζει η Κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς και τη διαμόρφωση όρων άνισου ανταγωνισμού για τις επενδύσεις σε ΑΠΕ, με «μεταρρύθμιση» που περιλαμβάνεται στο «Ελλάδα 2.0», αναδεικνύουν με Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, 46 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Περιβάλλοντος & Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου και του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη.

Οι Βουλευτές τονίζουν ότι, ενώ το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας έχει αυξηθεί ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019 και ενώ οι καταναλωτές έχουν επιβαρυνθεί από την επιβολή πράσινου τέλους στην κατανάλωση πετρελαίου κίνησης (diesel) από 01.01.2021, η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα επιβάρυνση των καταναλωτών με νέο έσοδο για τον Ειδικό Λογαριασμό για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας – ΕΛΑΠΕ, εν μέσω μάλιστα πανδημίας. Επισημαίνουν επιπλέον, ότι η σχετική πρόβλεψη που περιλαμβάνεται στο σχέδιο «Ελλάδα 2.0» αποσκοπεί στον διαχωρισμό του ΕΛΑΠΕ σε «κακό» και «καλό», παλιό και νέο Λογαριασμό, δημιουργώντας de facto, συνθήκες άνισου ανταγωνισμού, καθώς οι νέοι επενδυτές θα υπάγονται στο νέο, υγιή, ΕΛΑΠΕ, ενώ ο παλιός θα λειτουργεί περίπου ως «bad bank».

Τονίζουν επίσης το ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παραιτείται από την υποχρέωση να διατηρήσει ισορροπημένο τον σημερινό ΕΛΑΠΕ, ώστε να αποζημιώνει τους παραγωγούς που υπάγονται σε αυτόν.

Ζητούν τέλος να πληροφορηθούν εάν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σκοπεύει να επιβαρύνει τους καταναλωτές με άλλο ένα τέλος για να καλύψει τα κενά και τα λάθη της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εάν το σχέδιο «καλού» και «κακού» ΕΛΑΠΕ έχει την έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού και ζητούν να κατατεθεί η επίσημη επικοινωνία του ΥΠΕΝ με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση της οποία η χώρα αιτείται την δημιουργία δεύτερου λογαριασμού, και ειδικού τέλους για την αποπληρωμή του, για την εξυπηρέτηση των παραγωγών ΑΠΕ και ΣΥΘΥΑ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εκλογές στη Γερμανία: Ποιος είναι ο Φρίντριχ...

Ο Φρίντριχ Μερτς χωρίς προηγούμενη κυβερνητική εμπειρία, καλείται να...

Γερμανικές εκλογές: Σεισμός από τα πρώτα exit...

Επικράτηση CDU, 20% η Ακροδεξία. Ανακοινώθηκαν τα πρώτα exit polls...

Εκλογές στη Γερμανία: Ποιος είναι ο Φρίντριχ...

Ο Φρίντριχ Μερτς χωρίς προηγούμενη κυβερνητική εμπειρία, καλείται να...

Γερμανικές εκλογές: Σεισμός από τα πρώτα exit...

Επικράτηση CDU, 20% η Ακροδεξία. Ανακοινώθηκαν τα πρώτα exit polls...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Αγίου Νικολάου:Διαγωνισμός καπέλου στο καρναβάλι της Λίμνης

Το Καρναβάλι της Λίμνης “Το τσίρκο των ονείρων” Με αμείωτο...

Δημιουργείται εθνικό δίκτυο μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας – Η πρόταση για την Κρήτη

Χρηματοδοτούνται με 41,22 εκατ. ευρώ 107 νέες προτάσεις. Η δημιουργία...

Τέλος χρόνου με την κτηματογράφηση- Η διαδικασία για να μη χάσετε τα ακίνητα σας

Εάν δεν δηλωθούν τα ακίνητα, τότε καταλήγουν στο ελληνικό...