Στη Βουλή φέρνει ο Νίκος Ηγουμενίδης το αίτημα-εγγραφο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό

Ημερομηνία:

Να κηρυχθεί ως υποχρεωτική η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας στον Επισιτισμό”, τονίζει με την αναφορά του προς τον Υπουργό Εργασίας ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλαος Ηγουμενίδης κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ως αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το έγγραφο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό με τον τίτλο: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΝΕΙΤAI ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΤΗΝ Σ.Σ.Ε. ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ» στο οποίο η Ομοσπονδία θέτει επιτακτικά το ζήτημα να κηρυχθεί ως υποχρεωτική η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας στον Επισιτισμό.

Στο ίδιο κείμενο ο Νίκος Ηγουμενίδης υπογραμμίζει σχετικά με το βασικό παραπάνω αίτημα ότι η Ομοσπονδία των εργαζομένων απευθύνει προς τον Υπουργό καίρια ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί, όπως το αν συνεδρίασε το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, για ποιό λόγο τόσο καιρό δεν έχει συνεδριάσει, αν η εισήγηση προς τον Υπουργό Εργασίας είναι θετική ή αρνητική, πώς θα καλυφθούν οι χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας που αναμένεται να προκύψουν λόγω της πανδημίας, αλλά και πώς θα στηριχθούν οι εποχικά εργαζόμενοι στον κλάδο.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο από την ίδια την Ομοσπονδία των Εργαζομένων «μόνο ως άρνηση μπορούμε να εκλάβουμε τη στάση της Κυβέρνησης στο θέμα της κήρυξης της Σ.Σ.Ε. στον επισιτισμό έως τώρα. Τι κι αν υπογράψαμε τη σύμβαση 12.12.2019; Τι και αν ζητήσαμε από το Υπουργείο Εργασίας και το ΣΕΠΕ από τον Ιανουάριο του 2020 να μας δώσει στοιχεία για την έκθεση τεκμηρίωσης;», σημειώνεται στο κείμενο που κατατέθηκε.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης ζητά από τον Υπουργό Εργασίας απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, αλλά και τις σχετικές ενέργειες του Υπουργείου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δημιουργείται εθνικό δίκτυο μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας...

Χρηματοδοτούνται με 41,22 εκατ. ευρώ 107 νέες προτάσεις. Η δημιουργία...

Τέλος χρόνου με την κτηματογράφηση- Η διαδικασία...

Εάν δεν δηλωθούν τα ακίνητα, τότε καταλήγουν στο ελληνικό...

Δημιουργείται εθνικό δίκτυο μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας...

Χρηματοδοτούνται με 41,22 εκατ. ευρώ 107 νέες προτάσεις. Η δημιουργία...

Τέλος χρόνου με την κτηματογράφηση- Η διαδικασία...

Εάν δεν δηλωθούν τα ακίνητα, τότε καταλήγουν στο ελληνικό...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δημιουργείται εθνικό δίκτυο μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας – Η πρόταση για την Κρήτη

Χρηματοδοτούνται με 41,22 εκατ. ευρώ 107 νέες προτάσεις. Η δημιουργία...

Τέλος χρόνου με την κτηματογράφηση- Η διαδικασία για να μη χάσετε τα ακίνητα σας

Εάν δεν δηλωθούν τα ακίνητα, τότε καταλήγουν στο ελληνικό...

Εκλογές στη Γερμανία: Ποιος είναι ο Φρίντριχ Μερτς και ποια είναι η ατζέντα του

Ο Φρίντριχ Μερτς χωρίς προηγούμενη κυβερνητική εμπειρία, καλείται να...