Στ. Αρναουτάκης: «Στρατηγικός στόχος της Περιφέρειας Κρήτης η διασύνδεση της επιχειρηματικότητας με την έρευνα και τη γνώση»
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης στην εναρκτήρια εκδήλωση που έκανε το «Δίκτυο Ανάδειξης Υποστήριξης και Προώθησης Ερευνητικής Καινοτομίας Νησιωτικής Ελλάδας» που έγινε σήμερα στο Ι.Τ.Ε.
Στην εναρκτήρια εκδήλωση που έκανε το «Δίκτυο Ανάδειξης Υποστήριξης και Προώθησης Ερευνητικής Καινοτομίας Νησιωτικής Ελλάδας», στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ στο Ηράκλειο, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Η εκδήλωση στο ΙΤΕ έγινε παρουσία των Προέδρων και των Πρυτάνεων των συνεργαζόμενων Ιδρυμάτων, της Πολιτικής και της Πολιτειακής ηγεσίας, και της επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας.
Στο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε πως η Περιφέρεια Κρήτης, μέσα από τη Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης, αλλά και με τη λειτουργία της νέας Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, μια νέας δομής στην Περιφέρεια Κρήτης, η οποία λειτουργεί υποστηρικτικά για την ενίσχυση της καινοτομίας, «θέτουμε σαν βασικό στόχο την διασύνδεσή της επιχειρηματικότητας με την έρευνα και γνώση των ακαδημαϊκών/ερευνητικών ιδρυμάτων, στο πλαίσιο μιας συνολικής αναπτυξιακής στρατηγικής».
Αναφερόμενος στην υλοποίηση της Στρατηγικής της Έξυπνης Εξειδίκευσης μέχρι σήμερα, ο Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε πως «έχουν υποβληθεί 300 καινοτόμες προτάσεις, έχουν ενταχθεί προς χρηματοδότηση 416 έργα συνολικού προϋπολογισμού 160 εκατομμυρίων, ενώ στον Αναπτυξιακό Νόμο έχουν ενταχθεί 31 επενδυτικά σχέδια με δαπάνες υψηλής τεχνολογίας προϋπολογισμού 33 εκατομμυρίων ευρώ».
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε πως με την παράλληλη αξιοποίηση πόρων από το ΕΣΠΑ και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία «στοχεύουμε στηρίζουμε και ενδυναμώνουμε το περιφερειακό οικοσύστημα καινοτομίας, με τη συμμετοχή των Πανεπιστημίων, των Ερευνητικών Φορέων, των Ιδιωτικών Φορέων και της κοινότητας των ανθρώπων που καινοτομούν».
Να σημειωθεί πως το «Δίκτυο Ανάδειξης Υποστήριξης και Προώθησης Ερευνητικής Καινοτομίας Νησιωτικής Ελλάδα» είναι το μεγαλύτερο στη Χώρα Δίκτυο Γραφείων Μεταφοράς Τεχνολογίας, στο οποίο συμμετέχουν 10 Ερευνητικοί και Πανεπιστημιακοί φορείς. Οι συμμετέχοντες φορείς είναι:
Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ (ΕΙΠ), το Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών “Αλέξανδρος Φλέμινγκ” (ΕΚΕΒΕ Α. Φλέμινγκ), το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ), το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ).
Τα σχόλια είναι κλειστά.