politika-kritis-header-ad
politika-kritis-header-ad
politika-kritis-header-ad
politika-kritis-header-ad

Σκέτος καφές; Το μυστικό για να μην είναι πικρός

Ημερομηνία:

Πολλοί είναι εκείνοι που ενώ θέλουν να μειώσουν την ζάχαρη και τα γλυκαντικά στον καθημερινό τους καφέ, δεν μπορούν εξαιτίας της πικρής του γεύσης. Αυτό όμως, θα μπορούσε να αλλάξει, σύμφωνα με τους ειδικούς διατροφής, προσθέτοντας στο φλιτζάνι σας ένα κόκκο.. αλάτι.

Βάζουμε στον καφέ… ό,τι και στο φαγητό
Κι ενώ προσθέτοντας λίγο αλάτι στο φαγητό σας μπορείτε εύκολα να απογειώσετε την γεύση του, το κόλπο λειτουργεί και με τον καφέ.

Ακόμα και αν σας φαίνεται περίεργο, αυτή η παρατήρηση ήρθε από μια παλαιότερη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο έγκριτο περιοδικό Nature. Στα πλαίσια της μελέτης, οι συμμετέχοντες δοκίμασαν και αξιολόγησαν διάφορα διαλύματα, συμπεριλαμβανομένου πικρού με αλάτι, γλυκού με πικρού και αλατιού αναμεμειγμένο με γλυκό και πικρό.

Απροσδόκητα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το αλάτι ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό στην μείωση της πικρής γεύσης συγκριτικά με το γλυκό διάλυμα με ζάχαρη. Το αλάτι ενίσχυσε επίσης την αντίληψη της συνολικής γλυκύτητας στο αλάτι, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Εκτός από το ότι εμποδίζει τις πικρές γεύσεις, ενισχύει επίσης τη γεύση του καφέ σας γενικά.

Πώς θα κάνετε τον καφέ λιγότερο πικρό
Οι ειδικοί μας εξηγούν ότι ελάχιστο αλάτι, ένας ή δύο κόκκοι, είναι αρκετοί για να καταστείλουν τους υποδοχείς στη γλώσσα σας που συνήθως προειδοποιούσαν τον εγκέφαλό σας για την πικρή γεύση. Η ικανότητά μας να γευόμαστε σχετίζεται με την επιβίωσή μας ως είδος: το πικρό σηματοδοτεί ότι κάτι είναι πιθανό να είναι δηλητηριώδες, μας εξηγούν οι ειδικοί.

Η «επιστήμη» πίσω από το κόλπο έχει να κάνει με το γεγονός ότι το αλάτι συνδέεται με τους γευστικούς υποδοχείς και εμποδίζει τις πικρές ενώσεις να συνδεθούν με τους υποδοχείς της πικρής γεύσης. Η καταστολή αυτού του σήματος σάς επιτρέπει επίσης να γεύεστε καλύτερα και να απολαύσετε τις άλλες γεύσεις που σχετίζονται με τον καφέ.

Όταν χρησιμοποιείτε αλάτι στον καφέ σας για να αποκλείσετε την πικρία, το κλειδί είναι να βρείτε τη σωστή ισορροπία για τον ουρανίσκο σας.

Ξεκινήστε προσθέτοντας λίγο αλάτι στο φλιτζάνι σας, ανακατεύοντάς το και μετά δοκιμάζοντας. Εάν η πικρία δεν έχει εξαφανιστεί, συνεχίστε τη διαδικασία μέχρι να εξασθενίσει.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Γιορτές: Καταρρίπτουμε τους πιο κοινούς μύθους

Party, αποδράσεις και γιορτινά τραπέζια… Ενώ οι γιορτές ενδείκνυνται...

Ο pastry chef Γιάννης Έντγκαρ Κουφάδης μας...

Ο Γιάννης Έντγκαρ Κουφάδης, με την ευκαιρία των εορτών,...

Γιορτές: Καταρρίπτουμε τους πιο κοινούς μύθους

Party, αποδράσεις και γιορτινά τραπέζια… Ενώ οι γιορτές ενδείκνυνται...

Ο pastry chef Γιάννης Έντγκαρ Κουφάδης μας...

Ο Γιάννης Έντγκαρ Κουφάδης, με την ευκαιρία των εορτών,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
VAVOULAS GROUP 300×250
SYNKA 300X250
DOLE Μπανάνες 300Χ250
ΚΟΥΡΑΤΟΡΑΣ – ΒΙΟΖΩΕΛ – 300Χ250
ΚΟΥΡΑΤΟΡΑ- 3-ΦΟΥΡΝΟΣ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ 300Χ250
ΚΟΥΡΑΤΟΡΑΣ-4-GOD’S GIFT-CROISSANT-RETHYMNO-300X250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά: Έσπασε παράθυρο στο πλοίο της γραμμής στη μέση του ταξιδιού

Aναστάτωση προκλήθηκε το Σάββατο στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που...

Παραμονή Χριστουγέννων στο MEGA με την Άννα Βίσση

Η απόλυτη Ελληνίδα σταρ έρχεται να «ζωντανέψει» τα φετινά...