Σεισμός στο Αρκαλοχώρι: Φοβισμένοι οι κάτοικοι – Ζημιές σε παλαιά κτίρια

Ημερομηνία:

Αρκετά φοβισμένοι είναι οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου και γενικότερα του δήμου Μινώα Πεδιάδος από την έντονη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στην περιοχή.

Σήμερα τα ξημερώματα οι κάτοικοι ξύπνησαν από τον σεισμό των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ βλέποντας κορνίζες, πιάτα και άλλα αντικείμενα να πέφτουν από ράφια και τοίχους.

Ευτυχώς δεν έχει σημειωθεί κανένας τραυματισμός ωστόσο έχουν προκληθεί διάφορες ζημιές σε παλαιά κτίρια.

«Ευτυχώς δεν έχουμε μεγάλα προβλήματα από τον σεισμό. Το θετικό είναι πως δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός ενώ κανένα από τα παλαιά κτίρια δεν έχει καταρρεύσει αν και υπάρχουν κάποιες ζημιές», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost.gr, ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Μανώλης Φραγκάκης και συνέχισε: «Υπάρχουν κάποια ετοιμόρροπα σπίτια που ενδέχεται σε έναν ανάλογο ή πιο μεγάλο σεισμό να καταρρεύσουν γι’ αυτό έχουμε βάλει σήμανση και κορδέλες για να γνωρίζει ο κόσμος και να μην περνάει κάτω από αυτά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή αναμένεται να καταθέσει αίτημα στην Πολιτική Προστασία προκειμένου να οργανωθεί ένα κλιμάκιο για την καταγραφή τυχόν ζημιών.

«Καταγραφή δεν έχει γίνει ακόμα, δεν έχουμε προλάβει. Τώρα θα κάνω ένα αίτημα στην γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα για να δούμε πώς θα οργανώσουμε τα κλιμάκια ώστε να οργανωθούν και να καταγράψουν τις ζημιές όπου έχουμε καταγγελίες», τόνισε σχετικά ο κ. Φραγκάκης.

Φοβούνται οι κάτοικοι

Τον τελευταίο καιρό επικρατεί μία έντονη αναστάτωση από τους κατοίκους ενώ δεν είναι λίγοι που φοβούνται για τυχόν μεγαλύτερο σεισμό.

«Υπάρχει φόβος στους κατοίκους. Οι σεισμολόγοι λένε, και το ευχόμαστε, πως είναι αυτός ο μεγάλος σεισμός. Ωστόσο επικρατεί αναστάτωση στους κατοίκους υπό τον φόβο κάποιου μεγαλύτερου σεισμού. Μάλιστα, τα ξημερώματα εξαιτίας σεισμού οι κάτοικοι είδαν πολλά αντικείμενα στο σπίτι τους να πέφτουν από τους τοίχους και τα ράφια», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Φραγκάκης.

Αυτή τη στιγμή ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος μαζί με τους συνεργάτες του προχωρούν σε αυτοψία σε περιοχές του δήμου.

«Τα χωριά που έχουμε καταγγελίες είναι από το Αρκαλοχώρι, τη Μουσούτα, το Σαμπά και από το Αρχοντικό. Προχωρούμε σε αυτοψία για να δούμε τι έχει γίνει», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκάκης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Λασίθι : Απάντηση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου...

«Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη μέρα της θητείας...

Εργαστήρι Κατασκευής πασχαλινής Λαμπάδας – Επιτυχημένη...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εργαστήρι κατασκευής πασχαλινής λαμπάδας που...

Λασίθι : Απάντηση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου...

«Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη μέρα της θητείας...

Εργαστήρι Κατασκευής πασχαλινής Λαμπάδας – Επιτυχημένη...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εργαστήρι κατασκευής πασχαλινής λαμπάδας που...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μεγάλη Παρασκευή: “Σήμερα μαύρος ουρανός- Το μοιρολόι της Παναγίας”

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και οι καμπάνες σε...

Μεγάλη Παρασκευή: Ω γλυκύ μου έαρ… Σήμερα η κορύφωση του Θείου Δράματος…

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ημέρα απόλυτου πένθους για όλη...

Μεγάλη Παρασκευή: Σήμερα μαύρος Ουρανός,Σήμερα μαύρη μέρα

Μεγάλη Παρασκευή: Η μέρα απόλυτου πένθους για όλη την...