Σε καταφύγιο στο Κίεβο ο Νίκος Δένδιας – Ηχησαν οι σειρήνες ενώ συναντούσε τον Κουλέμπα

Ημερομηνία:

Ο ελληνας υπουργός Εξωτερικών μεταφέρθηκε με ασφάλεια σε καταφύγιο της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Σε καταφύγιο μεταφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας καθώς ήχησαν οι σειρήνες την ώρα που συναντούσε στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών τον ομόλογό του, Ντμίτρι Κουλέμπα.

Ο ελληνας υπουργός Εξωτερικών και η ελληνική αντιπροσωπεία μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε καταφύγιο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Νωρίτερα ζητήματα που αφορούν στην ομογένεια βρέθηκαν στην ατζέντα της επίσκεψης του Νίκου Δένδια, στο Κίεβο, από όπου καταδίκασε τις κινήσεις αναθεωρητισμού.

Όπως έγραψε σε tweet του από την επίσκεψη, ο Έλληνας ΥΠΕΞ συναντήθηκε και με τον Πρύτανη του Κρατικού Πανεπιστημίου Μαριούπολης.

«Ατζέντα: κοινοβουλευτική διπλωματία, σχέσεις Ελλάδας-Ουκρανίας, ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ευρωπαϊκά ακαδημαϊκά θέματα και ελληνική ομογένεια. Καταδίκασα πλήρως τον αναθεωρητισμό. Ευχαρίστησα την Λίνα Θεμιστοκλέους για τη συνεισφορά της στις επιχειρήσεις επαναπατρισμού από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων Ελλήνων πολιτών και ομογενών» έγραψε στο Twitter ο κ.Δένδιας.

Η επίσκεψη Δένδια στο Κίεβο, είναι η τρίτη στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια του πολέμου. Οι δύο προηγούμενες επισκέψεις του ήταν στην Οδησσό, μια πόλη με τεράστια σημασία για τον ελληνισμό.

Η σύσταση εκκένωσης του Κιέβου
Υπενθυμίζεται ότι χθες το υπουργείο Εξωτερικών απηύθυνε σύσταση στους Έλληνες που βρίσκονται στο Κίεβο να αναχωρήσουν το συντομότερο, λόγω των νέων βομβαρδισμών των τελευταίων ημερών.

«Δεδομένου ότι η κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία συνεχίζει να είναι ρευστή και επισφαλής, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι όσα αναφέρονται στις ανακοινώσεις του από 14 και 22 Φεβρουαρίου 2022, συνεχίζουν να ισχύουν», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

«Παράλληλα συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ουκρανία, να αναχωρήσουν από τη χώρα άμεσα. Συνιστάται επίσης στους Έλληνες πολίτες που δεν έχουν αναχωρήσει ήδη, να δηλώσουν άμεσα τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην Ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αυτό το ρήγμα δεν θα μπαζωθεί

Το ρήγμα στην κοινωνία και στον τρόπο που αντιμετωπίζει...

Το Σάββατο η πιο κρύα ημέρα της...

Τα θερμόμετρα το Σάββατο αναμένεται να δείξουν τις χαμηλότερες...

Αυτό το ρήγμα δεν θα μπαζωθεί

Το ρήγμα στην κοινωνία και στον τρόπο που αντιμετωπίζει...

Το Σάββατο η πιο κρύα ημέρα της...

Τα θερμόμετρα το Σάββατο αναμένεται να δείξουν τις χαμηλότερες...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πάπας Φραγκίσκος: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ποντίφικας

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπέστη αναπνευστική κρίση και η κατάσταση...

Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση εν όψει συλλαλητηρίων για τα Τέμπη

Η κυβέρνηση κεντρικά έχει αποφασίσει να κρατήσει... χαμηλούς τόνους...