Σαρηγιάννης – 12.000 κρούσματα σε παιδιά έως το τέλος του έτους

Ημερομηνία:

Εφιαλτικές προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας τόσο στα παιδιά όσο και στη Βόρεια Ελλάδα, αν δεν εφαρμοστούν αυστηρότερα μέτρα, έκανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε ότι τα 6.000 κρούσματα σε παιδιά που μετράμε αυτή τη στιγμή είναι πολλά και εκτίμησε ότι αυτός ο αριθμός θα διπλασιαστεί. «Εμείς υπολογίζουμε ότι μεσοσταθμικά μέχρι το τέλος του χρόνου το 44% των νέων κρουσμάτων θα είναι παιδιά σχολικής ηλικίας, δηλαδή περίπου 1 στα 2 κρούσματα θα είναι παιδιά, με βάση τα ισχύοντα μέτρα».

Όπως είπε, στα σχολεία δε χρησιμοποιούνται όλα τα «όπλα» που έχουμε στη διάθεση μας, όπως οι μεγαλύτερες αποστάσεις στις τάξεις, η αραίωση των τμημάτων και ο σωστός εξαερισμός.

Σε ό,τι αφορά στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία δέχτηκε σφοδρό πλήγμα κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας, ο κ. Σαρηγιάννης προέβλεψε ότι «θα φτάσουμε στην περυσινή κατάσταση δύο εβδομάδες νωρίτερα. Δηλαδή στο τέλος Οκτωβρίου θα είμαστε όπως ήμασταν πέρυσι στα μέσα Νοεμβρίου, με γύρω στα 600 κρούσματα την ημέρα».

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η πίεση στις ΜΕΘ θα φανεί στα μέσα Νοεμβρίου, οπότε και θα είναι γεμάτες 200 κλίνες ΜΕΘ, ενώ θα αποτυπωθεί και στον αριθμό των νεκρών. Την κατάσταση αυτή απέδωσε στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα και στη διπλάσια μολυσματικότητα λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε την ανάγκη για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων στη Βόρεια Ελλάδα, αλλιώς το lockdown θα είναι μονόδρομος. Τόνισε δε ότι «δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη που έχει πρόβλημα, αλλά και οι όμορες περιοχές».

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τέλη κυκλοφορίας: Από σήμερα η πληρωμή με...

Από σήμερα οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν τα τέλη...

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,6 εκατ. ευρώ...

Κέρδη άνω των 2,6 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ...

Τέλη κυκλοφορίας: Από σήμερα η πληρωμή με...

Από σήμερα οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν τα τέλη...

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,6 εκατ. ευρώ...

Κέρδη άνω των 2,6 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εκπαιδευτική Δράση του Fodele Beach& Water Park Holiday Resort: Μαθαίνουμε να προστατεύουμε το Περιβάλλον!

Μαζί, δημιουργούμε ένα πιο πράσινο και βιώσιμο αύριο! Στο Fodele...

Ηράκλειο:Ολυμπιάδα Ρομποτικής «MINOAN ROBOTSPORTS COMPETITIONGLOBAL OLYMPIAD 2025»

Ολυμπιάδα Ρομποτικής «MINOAN ROBOTSPORTS COMPETITIONGLOBAL OLYMPIAD 2025» και 1ος...

Δήμος Ηρακλείου:Απονεμήθηκε το «Βραβείο Ηθικής Τάξεως» στο Μηνά Μαυροειδή

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Παράδειγμα εθελοντισμού προς μίμηση ο Μηνάς Μαυροειδής...