Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020, η σύμβαση κατασκευής του έργου «Αξιοποίηση Φράγματος Ποταμών Αμαρίου: Επέκταση Κεντρικού Αγωγού Άρδευσης», με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιαννη και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κ. Άρη Παπαδογιάννη.
Η εργολαβία περιλαμβάνει το σύνολο των εργασιών για την επέκταση του κεντρικού αγωγού μεταφοράς του νερού από το φράγμα Ποταμών προς τον κάμπο Ρεθύμνης και συγκεκριμένα για το τμήμα από τον οικισμό Πηγής έως τον οικισμό Πρίνου.
Σκοπός του έργου είναι να καταστεί πλήρως λειτουργικό το σύνολο του έργου «Φράγμα Ποταμών Ρεθύμνου» για την άρδευση 24.000 στρεμμάτων του κάμπου Ρεθύμνου.
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 3.242.481,88 ευρώ με ΦΠΑ, είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020 και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης δήλωσε:
«Είναι μια μεγάλη ημέρα για το Ρέθυμνο. Ελπίζω να προχωρήσει τάχιστα η κατασκευή προκειμένου το έργο να αποδώσει όσα προσδοκούν οι καλλιεργητές του Ρεθύμνου. Πιστεύουμε πολύ στις δυνατότητες που έχει ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης στην κατασκευή μεγάλων Υδραυλικών και Συγκοινωνιακών έργων, τα οποία αποτελούν μαζί με τα οδικά, την αιχμή του δόρατος για την Κρήτη τα επόμενα χρόνια. Η εμπιστοσύνη που έχουμε στον «Οργανισμό» και προσωπικά στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του κ. Άρη Παπαδογιάννη μας δίνουν την δυνατότητα να αισιοδοξούμε για τη μελλοντική αναπτυξιακή πορεία του νησιού σε συνολικό επίπεδο».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης δήλωσε:
«Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, έχει κερδίσει το μεγάλο στοίχημα της ολικής επιστροφής του. Έχοντας εξασφαλίσει στην πράξη, την αμέριστη στήριξη του αρμόδιου Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υφυπουργού κ. Κεφαλογιάννη αλλά και του συνόλου των Υπουργείων και των φορέων με τους οποίους συνεργάζεται, ο Ο.Α.Κ. αποτελεί αυτή την ώρα, το σημαντικότερο «Αναπτυξιακό Εργαλείο» της Κρήτης. Έργα σημαντικά, όπως αυτό για το οποίο υπογράψαμε σήμερα την σύμβαση υλοποίησης του, δείχνουν ότι ακόμη και σε δύσκολες συγκυρίες, η επιστημονική δουλειά, οι συνέργειες και η στοχοπροσήλωση, μπορούν να αποτελέσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα και τελικά να κάνουν την διαφορά».
Τα σχόλια είναι κλειστά.