Ρέθυμνο : “Γηράσκω αεί διδασκόμενος ” για τους μαθητές και εργαζόμενους του Εσπερινού σχολείου που πέτυχαν στις Πανελλαδικές

Ημερομηνία:

Σημαντική ήταν η επιτυχία των μαθητών του Εσπερινού Λυκείου Ρεθύμνου και είναι σημαντική η επιτυχία κυρίως γιατί πρόκειται για άτομα ενήλικα, εργαζόμενα, τα περισσότερα με οικογένειες. Μαθητές που είχαν εγκαταλείψει το σχολείο και το Εσπερινό Λύκειο τους έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα αποδεικνύοντας έτσι ότι η παιδεία και η μόρφωση δεν έχουν ηλικία. Οι έξι φετινοί επιτυχόντες του εσπερινού είναι ηλικίας από 29 ετών έως και 51 και είναι οι παρακάτω:

Η Ερίνα Σακιολλάρι, κατάγεται από την Αλβανία και η φετινή επιτυχία της στις πανελλαδικές εξετάσεις την κάνει διπλά χαρούμενη, αφού από χθες τόσο η ίδια όσο και η 18χρονη κόρη της, Ιωάννα, μαθήτρια του Πειραματικού Λυκείου είναι φοιτήτριες. Η 36χρονη Ερίνα εργάζεται σε ξενοδοχεία και ταυτόχρονα φοιτούσε στο Εσπερινό Λύκειο. Στις πανελλαδικές εξετάσεις κατάφερε και πέτυχε στο Παιδαγωγικό τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο που ήταν και η πρώτη της επιλογή. «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που κατάφερα να πετύχω στην πρώτη μου επιλογή, γιατί νιώθω ότι οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Νιώθω τρισευτυχισμένη γιατί είμαι και από την Αλβανία και πήγα στο Εσπερινό Γυμνάσιο στη Μυτιλήνη και συνέχισα μετά εδώ, στο Εσπερινό Λύκειο του Ρεθύμνου. Ξεκίνησα χωρίς να ξέρω καν να γράφω καλά ελληνικά. Νιώθω πολύ περήφανη, και για μένα και για τους καταπληκτικούς καθηγητές που είχα, με τους οποίους η συνεργασία ήταν άψογη. Με στήριζαν μέχρι και την τελευταία στιγμή. Αν δεν επέμενε η διευθύντρια δε θα είχα κάνει ποτέ την αίτηση για να δώσω Πανελλήνιες. Πλέον και εγώ μαζί με την κόρη μου είμαστε φοιτήτριες και πλέω σε πελάγη ευτυχίας, μας είπε.

Η κα Παναγιώτα Περίφανου, είναι 51 ετών. Έχει τρία παιδιά, δυο φοιτήτριες και ένα ακόμα που θα δώσει πανελλαδικές του χρόνου. Εργάζεται ως καθαρίστρια στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και ταυτόχρονα ήταν μαθήτρια στο Εσπερινό Λύκειο, μιας και η αγάπη της για το σχολείο ήταν μεγάλη. Παρά την κούραση και τις υποχρεώσεις κατάφερε και πέτυχε τον στόχο της. Εισήχθη στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο Ρέθυμνο. «Ήταν η πρώτη μου επιλογή. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Η διευθύντρια του Εσπερινού Λυκείου, έχει κάνει πολλά για εμάς. Μας έχει βοηθήσει φοβερά και όπως και εκείνη, νιώθουμε και εμείς πολύ υπερήφανοι. Όλοι οι εκπαιδευτικοί μας ήταν άψογοι. Έδιναν και την ψυχή τους για εμάς. Εγώ ξαναπήγα μετά από 36 χρόνια στο σχολείο και είδα τελικά ότι μου άρεσε πάρα πολύ. Τώρα είμαι 51 ετών. Είμαι πολύτεκνη. Έχω ήδη δύο φοιτήτριες και τώρα, του χρόνου, θα δώσει και η άλλη μου κόρη. Τα παιδιά μου είναι Αθήνα, και Κεφαλονιά στη σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και στο τμήμα Φιλολογίας του Καποδιστριακού αντίστοιχα. Η μικρή μου ελπίζω να πετύχει Αστυνομία, που θέλει. Κι εγώ είμαι πλέον φοιτήτρια στο Οικονομικό. Ευχαριστώ πάρα πολύ τα παιδιά μου και τον σύζυγό μου για την κατανόηση που έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια που έλειπα καθημερινά από το σπίτι πολλές ώρες. Το ήθελα πολύ. Όμως, δεν θα γινόταν τίποτα χωρίς τη βοήθεια και την στήριξη των καθηγητών μου. Είχαμε μια καθηγήτρια που ήταν υπέροχη. Με βοήθησε πάρα πολύ και έχω συγκινηθεί και έχω χαρεί πάρα πολύ που πέτυχα» ανέφερε.

Ο Γιώργος Κλάδος, είναι 44 ετών, πολύτεκνος, δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Μυλοποτάμου και κατάφερε να εισαχθεί πρώτος στο τμήμα Γεωπονίας στη Φλώρινα: «Είμαι πολύτεκνος με 5 παιδιά. Ασχολούμαι με αγροτικές εργασίες και ταυτόχρονα είμαι δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Μυλοποτάμου. Παρά τις αυξημένες επαγγελματικές και οικογενειακές μου υποχρεώσεις κατάφερα και πέρασα πρώτος στο τμήμα Γεωπονίας στη Φλώρινα. Είμαι πολύ συγκινημένος. Πήγαινα στο νυχτερινό σχολείο, παρακολούθησα τα μαθήματα και μετά έδωσα Πανελλήνιες. Ξεκίνησα ξανά το σχολείο 39 χρονών, είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που τα κατάφερα».

Η Στεφανία Μάμμη είναι 29 ετών. Έδωσε πανελλαδικές για να αναβαθμίσει το πτυχίο της και κατάφερε να εισαχθεί στο Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης Ρεθύμνου. «Τελείωσα το ΤΕΙ προσχολικής αγωγής στην Αθήνα και αμέσως έδωσα δεύτερη φορά πανελλήνιες και πέρασα στη φιλολογία Ρεθύμνου. Ήρθα στο Ρέθυμνο και δεν μου άρεσε καθόλου η σχολή. Βρήκα δουλειά πάνω στο πρώτο μου πτυχίο και δουλεύω από το 2015 στην Άλφα Μυλοποτάμου ως βρεφονηπιοκόμος. Την ίδια χρονιά γράφτηκα στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών γλώσσα και γραμματισμός. Φέτος πήρα την απόφαση να δώσω ξανά πανελλήνιες να διεκδικήσω μια θέση στο πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου σε ένα αντικείμενο που αγαπώ που είναι η προσχολική αγωγή και τα κατάφερα».

Η Μαρία Βαξαβαλλέλη, μαγείρισσα στο επάγγελμα, μητέρα ενός παιδιού, κατάφερε παρά τις αυξημένες οικογενειακές και επαγγελματικές της υποχρεώσεις να πετύχει τον στόχο της. Την εισαγωγή της στο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας Ρεθύμνου: «Λέω «Γιατί όχι; Γιατί να μην το έχω τελειώσει κι εγώ;» Έτσι ξεκίνησε όλο το θέμα και μετά μου βγήκε και το πανεπιστήμιο και πέτυχα στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Ρεθύμνου. Πάλεψα όσο μπορούσα. Σ’ αυτή την ηλικία δε μπορούμε να κάνουμε και πολλά. Είμαι 38 χρονών κι έχω και ένα παιδάκι 8 χρονών. Το παιδί μου είναι σε μια ηλικία που θέλει κι αυτό βοήθεια στο σχολείο. Όλα μαζί ήταν κάπως δύσκολα, αλλά τα καταφέραμε. Πέρασε κι αυτό. Ήταν το μεγάλο μου απωθημένο το σχολείο. Το είχα εγκαταλείψει το ’98, στη δευτέρα Λυκείου και ξαφνικά θέλησα να το συνεχίσω. Το έκανα και τα κατάφερα».

Να σημειωθεί ότι ο έκτος επιτυχών είναι ο Γιώργος Κεχαγιαδάκης, ο οποίος φοιτούσε στο Εσπερινό Λύκειο και κατάφερε να εισαχθεί στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Ο ίδιος όπως μας λέει νιώθει πλήρης, περήφανος και ευχαριστημένος όχι για την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο, αλλά για την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι 40 ετών, ξυλουργός στο επάγγελμα και θεωρεί τεράστια σημασία να ολοκληρώνει κανείς το λύκειο. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που τελείωσα το Λύκειο. Έκανα δύο χρόνια στο ΣΔΕ (Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας) και τέσσερα χρόνια στο Εσπερινό Λύκειο. Αυτό είναι για μένα επιτυχία. Δηλαδή το Πανεπιστήμιο, για μένα τουλάχιστον, δεν είναι τόσο σημαντικό, όσο είναι η πορεία αυτή σημαντική. Είμαι 40 χρονών. Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει και είχε μείνει στη μέση. Βασικά δεν ήταν τόσο το να τελειώσω το σχολείο, να πω ότι έχω ένα χαρτί. Το βασικό για μένα ήταν οι γνώσεις. Είναι σημαντικό και για τους ενήλικες να καθίσουν στα θρανία και να μη μιλάνε αλλά να ακούνε. Είναι σπουδαίο».

Πηγή: rethnea

politika-kritis-header-ad
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο : Διακρατική συνάντηση των εταίρων του...

Στις 15 και 16 Ιανουαρίου 2025 πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο...

Ρέθυμνο:5η Συνάντηση Σχολής Γονέων για τους Τρεις...

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ 5η Συνάντηση – Τετάρτη 22/01/2025,...

Ρέθυμνο : Διακρατική συνάντηση των εταίρων του...

Στις 15 και 16 Ιανουαρίου 2025 πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο...

Ρέθυμνο:5η Συνάντηση Σχολής Γονέων για τους Τρεις...

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ 5η Συνάντηση – Τετάρτη 22/01/2025,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-header-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
ΚΟΥΡΑΤΟΡΑΣ – ΒΙΟΖΩΕΛ – 300Χ250
ΚΟΥΡΑΤΟΡΑ- 3-ΦΟΥΡΝΟΣ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Νέος κανονισμός λειτουργίας για την Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου

Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής η ιδανική αξιοποίηση της Βασιλικής...

«Στο Χειρότερο Σημείο»: Η μπαλάντα του Αντώνη Καράτζη που θα μας «ταξιδέψει»

Ο «δυναμισμός» του τραγουδιού προκαλεί αίσθηση Σε λιγότερο από δύο...