Μπάζα και οι τεράστιες πέτρες προσγειώθηκαν στο πεζοδρόμιο
Μία εβδομάδα μετά την πτώση ενός μεγάλου μπαλκονιού κατοικίας στον Κουμπέ Ρεθύμνου, ένα ακόμα αντίστοιχο περιστατικό θορύβησε τους κατοίκους της πόλης.
Αυτή την φορά κατέρρευσε ένα αρκετά μεγάλο τμήμα από το στηθαίο ταράτσας σε σπίτι που βρίσκεται στα Περιβόλια, όπου επίσης θεωρείται παραθαλάσσια περιοχή. Το περιστατικό σημειώθηκε αργά το μεσημέρι του Σαββάτου και από καθαρά θέμα τύχης δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές, δεδομένου ότι τα μπάζα και οι τεράστιες πέτρες προσγειώθηκαν στο πεζοδρόμιο της περιοχής στο ύψος της οδού Μάχης Κρήτης και Μπιζανίου.
Aνησυχία του Επιμελητηρίου
Το δεύτερο αυτό περιστατικό με την κατάρρευση στηθαίου ταράτσας, που σημειώνεται μέσα σε λίγες ημέρες στο Ρέθυμνο, έχει προκαλέσει ανησυχία και στην τοπική Νομαρχιακή Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Άλλωστε με αφορμή το περιστατικό του Κουμπέ, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ, Σπύρος Καλησπεράκης, είχε επισημάνει μιλώντας στην «ΚΡΗΤΗ TV» ότι ανάλογα περιστατικά οφείλονται στις παθογένειες που παρουσιάζουν κατοικίες που βρίσκονται σε παραθαλάσσιες ζώνες. Και αυτό διότι και στην περίπτωση των Περιβολίων δεν είχε προηγηθεί κάποιο έντονο φυσικό φαινόμενο, όπως σεισμός.
Μάλιστα είχε τονίσει ότι καθοριστικό ρόλο σε αντίστοιχες περιπτώσεις παίζει το γεγονός ότι οι παλιές κατασκευές, δηλαδή αυτές που χρονολογούνται στην δεκαετία του ’80, δεν είναι το ίδιο αξιόπιστες σε σύγκριση με αυτές που κατασκευάζονται τα τελευταία χρόνια.
Ο Σπύρος Καλησπεράκης είχε κρούσει το “καμπανάκι” σε ιδιοκτήτες παλαιών κτισμάτων, να παρατηρούν -όπως είχε πει- με σχολαστικότητα τα κτίρια τους και όταν αυτά παρουσιάζουν παθογένειες, να παρεμβαίνουν ουσιαστικά και όχι επιφανειακά. Πάντως, ο λόγος που πολλοί ιδιοκτήτες δεν ασχολούνται επιμελώς με τις παθογένειες των σπιτιών τους, είναι το δυσβάσταχτο κόστος που απαιτείται για την συντήρησή τους.https://www.neakriti.gr/
Τα σχόλια είναι κλειστά.