Ρέθυμνο:450.000 ευρώ σε τρεις Δήμους για τις καταστροφές του Φεβρουαρίου

Ημερομηνία:

Αφορά τις καταστροφές από την κακοκαιρία του Φεβρουαρίου 2019

Στην έγκριση χρηματοδοτήσεων προς τους δήμους Αμαρίου, Ανωγείων και Αγ. Βασιλείου του νομού Ρεθύμνου, προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα το ύψος της χρηματοδότης ανέρχεται στα 150.000 ευρώ για κάθε δήμο ξεχωριστά. Σκοπός της χρηματοδότησης είναι η αντιμετώπιση μέρους των εκτεταμένων ζημιών και καταστροφών που προέκυψαν στο δημοτικό και αγροτικό δίκτυο, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων τον Φεβρουάριο του 2019.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτή Ρεθύμνου, Γιάννη Κεφαλογιάννη, η έγκριση των χρηματοδοτήσεων ύψους 150.000 ευρώ προς τους δήμους Αμαρίου, Ανωγείων και Αγ. Βασιλείου «…έρχεται να ικανοποιήσει αιτήματα που αφορούν την αντιμετώπιση καταστροφών που υπέστη το δημοτικό και αγροτικό δίκτυο σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα του Ρεθύμνου από τις θεομηνίες που έπληξαν την περιοχή τον Φεβρουάριο του 2019». Ο κ. Κεφαλογιάννης ευχαρίστησε προσωπικά τον υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο για την ανταπόκριση του στο συγκεκριμένο ζήτημα και όπως τόνισε, «συνεχίζουμε να βρισκόμαστε κοντά στην τοπική αυτοδιοίκηση συμβάλλοντας με σχέδιο στην υλοποίηση μικρών και μεγάλων έργων που έχουν ως αποτέλεσμα την βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας».

Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου για τη συγκεκριμένη έγκριση χρηματοδότησης των 150.000 ευρώ, δήλωσε: «Ο δήμος Αγίου Βασιλείου διαθέτει ένα τεράστιο δίκτυο αγροτικών δρόμων, που εκτείνεται από τα όρια με τον νομό Χανίων έως τον νομό Ηρακλείου, δηλαδή ολόκληρο το νότιο Ρέθυμνο, και η συντήρησή του απαιτεί ολοκληρωμένες παρεμβάσεις με γενναίες χρηματοδοτήσεις». Όπως μάλιστα επισήμανε, η ενίσχυση του πρωτογενή τομέα με δράσεις όπως η αναβάθμιση των υποδομών και η βελτίωση της βατότητας της αγροτικής οδοποιίας, είναι σταθερή πολιτική επιλογή της δημοτικής αρχής. «Σε αυτό το πλαίσιο ήταν και το αίτημα προς τον υπουργό κ. Θεοδωρικάκο, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας, όπως επίσης και τον υφυπουργό Μεταφορών και βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη για την συμβολή του».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Την πίτα της έκοψε η Ιστορική και...

Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας του...

Ρέθυμνο:Με επιτυχία η εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Λιβαδίων,...

Την πίτα της έκοψε η Ιστορική και...

Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας του...

Ρέθυμνο:Με επιτυχία η εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Λιβαδίων,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο: “Πυρετός” οικοδομών στο Νότο – Ξένοι χτίζουν πολυτελείς κατοικίες

Στα ύψη έχει εκτιναχθεί η οικοδομική δραστηριότητα που καταγράφει...

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Διακομίστηκε με εγκεφαλικό στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός

Ο γνωστός ποινικολόγος υποβάλλεται σε εξετάσεις. Στον «Ερυθρό Σταυρό» μεταφέρθηκε...

Discovercrete.com: Πρεσβευτής της κρητικής γαστρονομίας και επισήμως!

Η γαστρονομική ταυτότητα της Κρήτης ξεχωρίζει παγκοσμίως! "Τι να σε...