“Stop” στην είσοδο αυτοκινήτων στη προστατευόμενη περιοχή στο Ελαφονήσι

Ημερομηνία:

Την απόφαση του να εφαρμόσει τη νομοθεσία σε ότι αφορά την προστασία του Ελαφονησιoύ δήλωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Κισσάμου ψηφίζοντας την τοποθέτηση μπάρας για την απαγόρευση εισόδου ΙΧ αυτοκινήτων στην προστατευμένη ευαίσθητη περιβαλλοντικά ζώνη.

Η απόφαση σύμφωνα με το haniotika-nea.gr, πέρασε κατά πλειοψηφία με ψήφους της δημοτικής αρχής και του συμβούλου της “Λαϊκής Συσπείρωσης” ενώ καταψήφισε δηλώνοντας τη διαφωνία της η παράταξη του κ. Θ. Σταθάκη (ψήφισαν οι κ. Γ. Μακράκης και Γ. Καστανάκης).

Στόχος του Δήμου είναι να υλοποιήσει από φέτος τις αποφάσεις του αυτές αναγνωρίζοντας πως “οι δυσκολίες θα είναι μεγάλες αλλά έχουμε τη βούληση να τις αντιμετωπίσουμε”.

Όπως περιέγραψε τη νέα κατάσταση που θα διαμορφωθεί ο εισηγητής ειδικός συνεργάτης για θέματα περιβάλλοντος και χωροταξίας του Δήμου Κισάμου κ. Κ. Κουκουράκης : “Οι πολίτες θα κατεβαίνουν στην παραλία με τα πόδια (απόσταση 350 μ.). Ελεύθερη πρόσβαση θα έχουν πυροσβεστικά, νοσοκομειακά, ο ιδιοκτήτης της ιδιωτικής γης, ο τροφοδότης, τα ΑμΕΑ κα. που θα μετακινούνται με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Τα λεωφορεία επίσης θα σταματάνε στους χώρους στάθμευσης” δήλωσε ο κ. Κουκουράκης.

Πρόσθεσε επίσης πως ο Δήμος θα προσλάβει 6 άτομα “ξεναγούς περιβάλλοντος” που θα γνωρίζουν μια τουλάχιστον γλώσσα, θα εκπαιδευτούν σε ΜΑΙΧ, Μουσειο Φυσ. Ιστορία και ΟΦΥΠΕΚΑ και θα ενημερώνουν τους πολίτες. Κατέληξε λέγοντας πως “ακολουθούμε το σχέδιο που εκπόνησαν από το 1998 όλοι οι αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς”.cretalive.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Γηροκομείο Χανίων: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις – Κατηγορίες...

Την επιδείνωση της υγείας μίας 84χρονης γυναίκας που εισήχθη...

Επιτροπή Ειρήνης Χανίων:Κάλεσμα για τη σημερινή μηχανοκίνητη...

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών! Δεν πέρασαν...

Γηροκομείο Χανίων: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις – Κατηγορίες...

Την επιδείνωση της υγείας μίας 84χρονης γυναίκας που εισήχθη...

Επιτροπή Ειρήνης Χανίων:Κάλεσμα για τη σημερινή μηχανοκίνητη...

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών! Δεν πέρασαν...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related